Львівська влада перенесла зупинку приміських маршруток, але нікого про це не повідомила

фото з сайту lvivport.com

фото з сайту lvivport.com

Події
02 червня 2016 11:42

Львівська ОДА погодила рішення Львівської міськради про перенесення приміських та міжміських маршрутів на кінець вул. Городоцької на так звану АС "Західна", повідомив 2 червня у коментарі IA ZIK начальник управління розвитку інфраструктури і дорожнього господарства Львівської ОДА Роман Кокотайло.

Нагадаємо, У Львові перенесли кінцеву зупинку приміських маршрутів .

"Ми розуміємо проблему міста через закриття шляхопроводу на вул. Городоцькій біля хлібзаводу і погоджуємо, що тимчасово потрібно перенести кінцеву зупинку. Але тимчасово.

Ми вчора скерували відповідні документи. Сподіваємося, від сьогоднішнього дня так би мало бути", – повідомив Р.Кокотайло.

Від водіїв, які обслуговують приміські маршрути, про згадане рішення влади їм наразі ніхто не повідомляв. Ні слухом, ні духом не чули про це і пасажири. Станом на ранок 2 червня приміські маршрутки курсують у звичному режимі до району Привокзальної.

На це посадовець ЛОДА пояснив: "Ми висвітлимо інформацію про це сьогодні на офіційному сайті. Сьогодні відбудеться зустріч з перевізниками, після якої ми остаточно усі рішення затвердимо і висвітлимо на інтернет ресурсах".

На запитання, чому про це не було повідомлено заздалегідь, Р.Кокотайло відповів: "Можливо, недопрацювали".

"Ми писали, щоб від сьогодні перенести маршрути на АС. Але розуміємо, що це теоретично неможливо. Тому сьогодні проводимо нараду, після якої все буде визначено", – зауважив він.

Водночас керівник управління наразі не зміг детально повідомити, які саме маршрути і з яких напрямків буде перенесено.

"Не йдеться про приміські маршрути. Ми ближнє примісто не рухаємо. Йдеться лише про дальні приміські маршрути та міжміські маршрути у межах області", – додав він.

Нагадаємо, 1 червня, Львівська міськрада розіслала повідомлення про перенесення приміських маршрутів Городоцького, Мостиського, Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків на АС "Західна". При чому це відбулося без жодного рішення сесії чи виконкому. До того ж мешканців районів не попередили заздалегідь про таку транспорту зміну. Також відомо, що бракує міського транспорту, аби звідти вивозити людей у місто. Пояснення мерії: "з метою розвантаження приміського вокзалу, зважаючи на перекриття вул. Городоцької для ремонту моста". Водночас про тимчасовість такого заходу у повідомленні ЛМР не зазначено.

Натомість голова Львівської ОДА Олег Синютка у коментарі IA ZIK наголосив: Львівська мерія не може самочинно виселяти приміські маршрути й пообіцяв з’ясувати ситуацію.

Як раніше повідомлялося, виконавчий комітет львівської міськради на засіданні 16 квітня вніс зміни до свого рішення від 02.09.2011 №809 "Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування". Таким чином він продовжив маршрут автобусів №2а та 18.

Нагадаємо, на вул. Городоцькій у Львові навпроти "Метро" облаштували тимчасову автостанцію "Західна", з якої мали би курсувати автобуси Городоцького, Мостиського, Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків. Щоправда, у Львівській міськраді та Львівській ОДА наразі не коментують можливість вкорочення маршрутів згаданих напрямків до цієї АС. Ймовірно, щоб не збурювати громадськість.

26 квітня під час сесії Львівська облрада проголосувала проти виселення приміських маршруток зі Львова.

Голова ЛОДА Олег Синютка заявляв, що виселення приміських маршрутів на околиці Львова можливе лише з впровадженням у місті електронного квитка.

Львів у новинах:

Через аварію у Львові не курсують трамваї: які саме 

У Львові демонтують літні майданчики ресторанів: де саме 

Сьогодні у Львові синоптики прогнозують дощі та грози 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах