На Львівщині "працівники банку" масово обманюють людей

фото з сайту gk-press.if.ua

фото з сайту gk-press.if.ua

Події
08 червня 2016 17:05

У Золочеві правоохоронці відкрили кримінальні провадження за фактами заволодіння коштами громадян "банківськими працівниками", повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

У Золочівський відділ поліції звернувся 44-річний мешканець одного із сіл району про те, що 4 червня невідома особа у шахрайський спосіб заволоділа його грошима в сумі п’ять з половиною тисяч гривень.  Заявник розповів, що до нього на мобільний зателефонував невідомий чоловік, представився працівником банку на ім’я Микола та  повідомив, що його банківський рахунок хочуть зламати і тому необхідно створити новий рахунок, переказавши на нього усі кошти. Для цього шахрай попросив назвати йому реквізити банківської карти потерпілого. Після цього з рахунку заявника усі кошти було знято.

У подібну ситуацію у той самий день потрапила 21-річна мешканка Золочева, до котрої також зателефонував "працівник банку". Заявниця залишилась без шістнадцяти тисяч гривень.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Злочин карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та уважними. Ніколи і нікому не повідомляйте реквізити своїх банківських карток та рахунків.

Львів у новинах:

У Львові в фан-парку Євро-2016 матчі російської збірної не транслюватимуть

Е-квиток у Львові: коли чекати та якою буде система 

Львів'янин через суд добився підвищення платні освітянам та медикам 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах