Вода, яку подають львів'янам, забруднена, - науковець

фото з сайту adigea.aif.ru

фото з сайту adigea.aif.ru

Події
09 червня 2016 15:17

Вода централізованого постачання у Львові – технічна і не придатна до споживання людьми. Зокрема, два водозабори, з яких викачують воду для міста, розташовані у зоні впливу Грибовицького сміттєзвалища, повідомив сьогодні на прес-конференції доцент кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології геологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Володимир Харкевич.

Як повідомив В.Харкевич, на північний схід від сміттєзвалища за 7-9 кілометрів розміщені Завадівський і Зарудцівський водозабори, які потрапляють у зону впливу сміттєзвалища. Відповідно забруднення потрапляє у воду, яка постачається для Львова. Зокрема, йдеться про перевищення у воді вмісту важких металів.

"При розвідці цих водозаборів уміст свинцю становив 0,001 міліграма на літр. Зараз 0,01 міліграма на літр. Перевищення становить 1,5-2 раза", – повідомив науковець. За його словами, такі дані аналізів за 2004 рік, а упродовж останніх років ситуація лише погіршилася.

За даними В.Харкевича, аналізи питної води на вміст важких металів, у тому числі із зони Грибовицького сміттєзвалища, у Львові не проводяться.

Науковець підкреслив, що критична ситуація з водою, яка подається і з інших водозаборів.

"Усі водозабори, які йдуть для Львова, подають технічну воду, не придатну для споживання людьми. Найгірша ситуація зі Стрийським водозабором. Якщо раніше це була найкраща вода, то тепер найгірша. Біля села Бориня здійснено гідророзрив з допомогою ціанідів, які проникають у річку Стрий, Стрийський водозабір. Львів’яни п’ють воду з ціанідами", – додав В.Харкевич. 

Львів у новинах:

У Львові знову взяли проби повітря на шкідливі речовини: результати

Будь в курсі: тарифи на тепло підняли вдвічі 

Львів’яни зможуть подорожувати до Ужгорода чи Києва на вагоні-автомобілевозі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах