Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень

Новина - Події - Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень

Новина - Події - Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень

Події
09 червня 2016 16:11

Вранці 9 червня на площі Ринок біля Ратуші було гаряче. Близько сотні місцевих активістів - членів ультраправих організацій, - прийшли до будівлі міськради з однією вимогою і бажанням - відправити мера Львова Андрія Садового у відставку. Люди тримали в руках плакати з написами "Садового у відставку", скандували "Ганьба Садовому!" і співали Гімн. Біля Ратуші було на диво багато поліцейських і нацгвардійців, деякі в бронежилетах, з металевими щитами. Вхід в Ратушу загородили турнікетами. Очевидно, чиновники заздалегідь знали про майбутній мітинг і вирішили викликати правоохоронців, від гріха подалі.

Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень фото

- Руки Садового в крові, він винен в загибелі людей на Грибовицькому сміттєзвалищі, - заявив "КП" в Україні" один з активістів, який відмовився називати своє ім'я. - За 10 років своєї каденції мер не зміг вирішити проблему  Грибович. Зараз звалище в вогні, а Львів потопає в смітті. І де ж ваш хвалений Садовий, якого ви втретє обрали мером?

Мера дійсно не було на робочому місці. Куди подівся градоначальник, не змогли пояснити навіть його підлеглі.

А тим часом обстановка біля Ратуші загострилася до краю. Хтось із мітингувальників крикнув "На штурм!" і понеслося. Активісти хлинули в будівлю мерії, почувся тріск дверей. Правоохоронці спритно орудували палицями, зав'язалася бійка між ними та мітингувальниками.

- Не дихати, газ! - закричав хтось із активістів.

Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень фото 1

Як виявилося, хтось кинув у натовп балончик зі сльозогінним газом. З горем навпіл, але правоохоронцям вдалося стримати "хвилю" мітингувальників. Правда, деякі активісти все ж прорвалися до сесійної зали, де в цей час депутати зібралися на чергову сесію міськради. Агресивно налаштовані молодчики захопили трибуну і зажадали від можновладців звіту щодо Грибовицького сміттєзвалища. Знову зав'язалася бійка.

Зрештою, секретар міськради Анатолій Забарило оголосив, що засідання закрите, після чого в нього полетіло куряче яйце, запущене одним з активістів. Депутати розійшлися, а активісти залишилися біля Ратуші.

- Ми не підемо, поки не з'явиться Садовий!, - Заявили учасники мітингу. - Що він за мер, якщо боїться людей, тікає закутками!

Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень фото 2

ТИМ ЧАСОМ

Львів'яни та туристи поділилися своїми думками про те, що відбувається

За штурмом будівлі Ратуші та бійкою між активістами і силовиками здалеку спостерігали туристи і львів'яни, які прогулювалися  центром міста. Очевидці події були, м'яко кажучи, в шоці від побаченого.

Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень фото 3

- У мене просто немає слів, і таке відбувається в центрі туристичної столиці України, - заявила гостя з Києва Ангеліна. - Я не знаю, що вимагають мітингувальники, але пора вже припиняти махати кулаками й навчитися висловлюватися словами.

В курсі подій львів'яни. Проте, більшість жителів Львова все ж підтримують свого мера. Відразу після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, де під завалами сміття загинуло троє пожежників і пропав один еколог, рейтинг Садового різко впав. Але після відвертого цькування мера в місцевих ЗМІ ситуація трохи змінилася.

- Садового вже звинувачують у всіх бідах Львова, аж до того, що це він підпалив смітник, - обурюється львів'янка Софія. - По всій видимості, його хочуть просто "злити". Але люди не дурні, все розуміють, що не один Садовий винен в Грибовицькій трагедії.

А користувачі соцмереж вже повідомили, що за участь в штурмі Ратуші можна було отримати 200 грн. І бажаючих заробити грошики виявилося з лишком.

Як би там не було, в центрі Львова обстановка неспокійна. Біля мерії чергують силовики. Також там знаходяться і активісти.

Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень фото 4

Всі фото: Вголос

Джерело: kp.ua. 

Читайте також: 

Грибовицьке сміттєзвалище знову горить: хроніка подій

У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій

На вулицях Львова військова техніка (фоторепортаж)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах