У Львові батьків закликають повідомляти про вимагання грошей у садочках

Новина - Події - У Львові батьків закликають повідомляти про вимагання грошей у садочках

Новина - Події - У Львові батьків закликають повідомляти про вимагання грошей у садочках

Події
16 червня 2016 15:48

У Львові батьків закликають повідомляти про факти вимагання вступних внесків у дитсадках правоохоронні органи та міську владу.

Про це сьогодні, під час прес-конференції повідомила директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна.

"Якщо у дитсадках є факти вимагання вступних внесків, то інформуйте нас і правоохоронні органи. Немає у Львові поняття вступного внеску. Ніхто не має права вимагати вступних внесків в дошкільні установи. Якщо такі процеси відбуваються, ці люди повинні бути у першу чергу покарані або звільнені з посади", – заявила Слічна.

Чиновниця нагадала про своє звернення з 2012 року, у якому йшлося про те, якщо хтось з батьків має можливість і бажання допомогти дошкільній установі, то для цього є рахунки.

"Готівка не може ходити по школах і садочках", – наголосила Слічна.

Вона звернулась до батьків, які хочуть допомагати: "Створюйте благодійний фонд або ж відкривайте рахунки в банку, на які хтось з батьків може перерахувати гроші. Але це має бути добра воля і бажання".

Чиновниця водночас додала, що не відкидає того факту, що якби не батьки, у 2012 році було б дуже скрутно.

"Я не знаю, як би ми працювали. Казначейські рахунки були закритими, фінансування не проходило через казну: гроші були намальовані на папері, але через казначейство не проходили. Це був серйозний виклик, і я сама зверталася до батьків, щоб вони допомогли установам, – повідомила чиновниця. – Але все змінюється. Процеси мають бути прозорими. Якщо завідувач садочку, голова батьківських зборів звітує перед громадою, то не виникає питання, куди діваються гроші".

Джерело: zik

Львів у новинах:

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

У Львові на місяць припиняють курсувати тролейбуси на двох маршрутах

На вихідних Львовом бігатимуть лікарі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах