Цьогоріч у Львові освітлять переходи: інтерактивна карта

фото: Алекс Шутюк

фото: Алекс Шутюк

Події
30 червня 2016 10:56

Про те, які пішохідні переходи у Львові планують освітлити цьогоріч та за якими адресами, відтепер можна дізнатися за допомогою інтерактивної карти. Оприлюднили та оновлюють цю інформацію активісти кампанії "Безпечне місто".

Цьогоріч  у Львові освітлять переходи: інтерактивна карта фото

На карті  позначено пішохідні переходи, роботи з освітлення яких вже розпочалися. За словами авторів карти, найближчим часом там розмістять інформацію про ділянки, освітлити які місто планує до кінця року, інформує прес-служба "Об'єднання "Самопоміч" Львів".

"На цей момент ми розмістили інформацію з чотирьох районів Львова. У подальшому плануємо додати ще інші два, а також позначити небезпечні пішохідні переходи, які варто освітлити наступними", – розповів один з розробників карти Орест Купчак.

Львів – перше в Україні місто, яке використовує таку систему освітлення. Як показала практика, це допомагає не лише пішоходам, а й водіям, які вже за 100-200 м бачать перехід. Додатково освітлюють і тротуари поблизу дороги.

Всього у Львові вже 40 освітлених переходів. Першочергово освітлюють місця найбільшої концентрації ДТП. До уваги беруть не лише інтенсивність руху автомобілів та пішоходів, але й швидкісний режим. До кінця року місто обіцяє освітити не менше сотні переходів.

"Ми запрошуємо львів'ян бути активними та небайдужими до питання безпеки на дорозі. Ознайомлюйтесь із картою планованих робіт по освітленню пішохідних переходів, а також подавайте власні пропозиції, адже це наша з Вами безпека", – зазначив керівник фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Львівській міській раді Андрій Шевців.

Повідомити про небезпечні неосвітлені пішохідні переходи можна на електронну скриньку safecity.lviv@gmail.com або на facebook-сторінку, а також за телефоном (032) 297-1000.

Нагадаємо, забезпечити 50% освітлення нерегульованих пішохідних переходів – один із пріоритетів стратегії розвитку Львова до 2020 року.

Читайте ще новини Львова:

Сьогодні у Львові транспорт поїде зі змінами

На якій зупинці у Львові з'явиться громадський простір: візуалізація

Потяг Львів – Вроцлав змінює схему руху

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах