Львів'янину на замітку: від сьогодні Польща призупиняє малий прикордонний рух

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
04 липня 2016 09:44

Відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща з 4 липня 2016 року буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон на офіційній сторінці у Facebook.

"Польська сторона призупиняє застосування статті 3 пункту 1 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху (затверджено Постановою КМУ N139 (139-2009-п) від 25.02.2009).

Відповідно до цього, в ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах визначених польською стороною (паспортні документи та віза).

Просимо врахувати дану інформацію перед плануванням поїздок за кордон зазначеній категорії громадян", – йдеться у повідомленні.

Дія угоди про малий прикордонний рух між Україною і Польщею, призупиняється менш ніж на місяць. Про це заявила речник міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією МЗС Польщі, призупинення дії угоди пов’язане як з проведенням саміту НАТО в Варшаві 8-9 липня на рівні президентів, так і зі світовими днями молоді у Кракові, які триватимуть до 2 серпня", – сказала вона.

Мар’яна Беца уточнила, що дія угоди буде відновлена 2 серпня 2016 року.

Нагадаємо нещодавно, через неритмічну роботу польських митників на українсько-польському кордоні біля пунктів пропуску утворилися черги автомобілів. В. о. начальника Львівської митниці Володимир Шокало зазначив: "Ситуація склалася через те, що на рівні міністерства фінансів Польщі вирішується питання про ліквідацію митниць і приєднання їх до податкових інспекцій. Польські митники таким чином борються за свої права. Вони влаштували так званий "італійський страйк", коли митні процедури здійснюються максимально прискіпливо і  в максимально допустимих часових межах".

Читайте ще новини Львова:

Польща призупиняє малий прикордонний рух з Україною

Заявки на проведення "Євробачення" подали 5 міст: з ким змагатиметься Львів

У Львові змінюють схему руху на двох перехрестях: як саме (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах