У Львові збираються перейменувати вулицю на честь Василя Сліпака

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
06 липня 2016 12:42

Автор петиції пропонує перейменувати вулицю в центрі Львова, названу на честь відомого композитора Петра Чайковського. Замість видатного російського діяча на табличках, на його думку, повинно значиться ім'я загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака. Думки городян розділилися - одні дійсно вважають, що в місті вулиці та площі повинні бути названі виключно на честь українських діячів, інші обурюються, що, якщо б  Василь Сліпак був живий, він сам би протестував проти такої пропозиції.

- Та Василь Сліпак  в труні перевернувся б від такого! - Каже львів'янка Ольга Чиж. - Не можна порівнювати навіть кращий баритон світу з геніальним композитором, а тим більше віддати перевагу оперному співаку перед Чайковським - превеликим композитором всіх часів! Якщо потрібна вулиця, названа на його честь - можна перейменувати будь-яку іншу з неіменних.

Тим не менше, деякі львів'яни впевнені, що російському діячеві в місті не місце. Правда, таких небагато - за кілька днів петиція зібрала всього 170 підписів. Але ще є час - якщо за два місяці петицію схвалить тисяча чоловік, міськрада обов'язково розгляне таку пропозицію.

ДОВІДКА 

Василь Сліпак - всесвітньо відомий оперний співак. Останні 19 років жив у Франції, де працював солістом Паризької національної опери. Народився у Львові в 1974 році, закінчив музичну академію імені Миколи Лисенка. Виконував твори Вівальді, Вінчі, Страделли, Моцарта, Лотті, Качин і інших. Був волонтером і допомагав військовослужбовцям, влітку минулого року перебував у лавах ДУК "Правого сектора". Цього літа знову повернувся на Донбас. 29 червня 2016 року його було вбито пострілом снайпера під Донецьком. Похований у Львові на Личаківському кладовищі.

Джерело:kp.ua

Читайте ще новини Львова:

В зоні АТО загинув оперний співак Василь Сліпак 

Львів прощається з загиблим на Донбасі Василем Сліпаком

Вбито снайпера, який вбив Василя Сліпака 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах