На Львівщині школярі замість класу, будуть навчатися в ігровій кімнаті

Фото взято з сайту www.riakchr.ru

Фото взято з сайту www.riakchr.ru

Події
03 серпня 2016 17:55

На Львівщині у селі Підгородці Сколівського району з вересня першокласники навчатимуться у ігровій кімнаті, а не у звичайному класі. Ігрову кімнату "Планета дитячих мрій" для учнів початкових класів вирішила облаштувати вчителька в рамках освітнього проекту GoFundEd, де педагоги пропонують ідеї і оголошують збір коштів на її реалізацію. Про це ZAXID.NET розповіла вчителька Підгородецької ЗОШ та авторка ідеї Ольга Прецель.

"Я 20 років працюю вчителькою молодших класів у сільській школі і бачу, як розчаровуються діти, коли їм після кольорового садочка треба звикати до сірих парт без іграшок. Багато першокласників втрачають мотивацію, тому я вирішила запропонувати альтернативу: створити кольоровий клас з настільними іграми, караоке, музичними інструментами, де ми будемо проводити частину уроків", – розповіла Ольга Прецель.

У ігровій кімнаті діти вчитимуться у неформальній атмосфері, проводитимуть уроки естетичного циклу, години спілкування, ранкові зустрічі, заняття гуртків, організовуватимуться виставки робіт, конкурси. Тут будуть кольорові крісла і книжкова стінка у формі потяга. Кімната буде  поділена на центри діяльності: ігрову, навчальну та продуктивну.

Зараз у приміщенні закінчують ремонт за гроші зібрані на платформі GoFundEd. Загалом вдалося зібрати 41 тисячу гривень.

Як розповідають у GoFundEd, подати ідею на фінансування може кожен вчитель, а доброчинці можуть підтримати фінансово або організаційно ті проекти, які, на їхню думку, заслуговують на довіру.

"Ми заохочуємо усіх вчителів пропонувати свої ідеї на GoFundEd. Проект має бути реалістичним і розвивати  в учнів сучасні навички – творчіть, вміння працювати в команді, критичне мислення тощо", – розповіла Анастасія Сіренко, проектний менеджер GoFundEd.

Читайте ще новини Львова

Львів’ян запрошують на фестиваль Параджанова

Дідусь, який отруїв немовля на Львівщині, хизувався знанням грибів (відео)

На Львівщині громадянин Росії став винуватцем ДТП, в якому загинула людина

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах