У Львові відремонтували святоюрський сквер: що змінилося (фоторепортаж)

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
16 серпня 2016 12:54

Ремонтні роботи у святоюрському сквері уже завершили. Тут відновили старі доріжки, встановили паркові лавочки та облагородили клумбу. У ЛКП "Зелений Львів" ZAXID.NET розповіли, що у сквері зрізали кілька аварійних дерев, які уже восени замінять новими саджанцями. Однак доля дитячого майданчика досі залишається невирішеною.

"У відповідності до проекту спорудження пам'ятника Митрополиту Шептицькому була передбачена реконструкція самого скверу. Однак активісти заблокували виконання робіт, бо вони виступали проти цього проекту. Розробка нового проекту зайняла б багато часу, тому у міській раді погодили відновити існуючий сквер та не вносити якісь масштабні зміни", - розповів  заступник директора ЛКП "Львівавтодор" Євген Калитич.

Зокрема активісти протестували проти вирубки дерев, яких згідно з старим проектом треба було зрізати майже половину. Головний інженер ЛКП "Зелений Львів" Володимир Чишинський розповів, що під час ремонту зрізали кілька аварійних дерев, які уже восени замінять новими саджанцями.

"Висаджуватимуть ті породи, які були зрізані. Це берези, клени, модрини, також плануємо висаджувати кущі. Роботи плануємо розпочати уже восени, але це залежить від фінансування. Ще треба розробити та погодити проект і після цього почати висадку", - додав Володимир Чишинський.

У Галицькій райадміністрації кажуть, що у сквері встановили 25 лавок. У сквері також демонтували дитячий майданчик, який обіцяють відновити. Однак конкретної інформації щодо його відновлення  не змогли надати у жодній згаданій установі.

"Дитячий майданчик був встановлений надто близько до дороги, а це не місце для ігор. Елементи цього дитячого майданчика є на балансі ЛКП "Цитадель-центр", тому думаю, що вони їх застосують на інших майданчиках, а у сквері має бути облаштований новий. Детальнішої інформації щодо цього  у нас немає", - каже заступник Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля.

Нагадаємо, що у серпні на біля собору Святого Юра встановили нову зупинку громадського транспорту. 

У  Львові відремонтували святоюрський сквер: що змінилося (фоторепортаж) фото

У  Львові відремонтували святоюрський сквер: що змінилося (фоторепортаж) фото 1

У  Львові відремонтували святоюрський сквер: що змінилося (фоторепортаж) фото 2

У  Львові відремонтували святоюрський сквер: що змінилося (фоторепортаж) фото 3Читайте ще новини Львова:

У сквері на площі Св.Юра зріжуть ще півсотні дерев 

Який транспорт курсуватиме біля площі св. Юра у Львові

Якою буде погода у Львові на цьому тижні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах