На свободу за 110 тисяч гривень: керівника Грибовицького сміттєзвалища взяли під варту

фото з сайту thekievtimes.ua

фото з сайту thekievtimes.ua

Події
16 серпня 2016 14:31

Керівника ЛКП "Збиранка" Богдана Горбаля взяли під варту. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо із судової зали. Додамо, що сьогодні, 16 серпня, у Галицькому районному суді розглядається клопотання прокуратури про обрання покарання для двох керівників ЛКП "Збиранка", яких також підозрюють у скоєнні злочинів.

Водночас Богдану Горбалю визначили заставу у розмірі 110 240 грн (80 мінімальних зарплат). Термін утримання під вартою – 60 днів.

Нагадаємо, як повідомила прес-служба прокуратури Львівської області, троє посадовців Львівського комунального підприємства підозрюються у злочинних порушеннях, які призвели до обвалу відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Прокуратурою Львівської області погоджено повідомлення про підозру трьом керівникам ЛКП "Збиранка" у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.236, ч.2 ст.367 КК України, а саме - у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом обвалу 30 травня 2016 року схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів встановлено, що посадовці порушили вимоги Правил експлуатації полігонів побутових відходів.

Зокрема, експлуатація сміттєзвалища здійснювалась без затвердженого проекту, не вживалось відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складених відходів.

Унаслідок таких порушень, через нестійкість укосу полігону, трапилась трагедія 30 травня, коли під обвалами сміття загинули троє працівників органів ДСНС України та зник безвісти службовець комунального підприємства.

Сьогодні, 15 серпня, прокуратура скеровула до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

На цей час досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо, як зазначав у ході прес-конференції прокурор Львівської області Юрій Квятківський, під час розслідування у цій справі проведено значний об’єм роботи: здійснено понад 600 допитів свідків, вилучено документацію щодо експлуатації Львівського міського полігону відходів у 15 установах, проведено огляди місця події із залученням спеціалістів наукових установ та органів контролю, а також призначено 6 комплексних судових експертиз з метою отримання відомостей, що мають ключове значення для розслідування.

Довідка.

Згідно з чинним законодавством, за скоєння кримінальних правопорушень за ст.236, ч.2 ст.367 КК України, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Читайте ще новини Львова: 

Очільникам Грибовицького сміттєзвалища світить 10 років за гратами (відео)

Через трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі можуть ув'язнити чиновників

На Львівщині "БМВ" врізався в автопоїзд: загинула 19-річна дівчина (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах