У Львові скандал: на площі Вишиваного знищують дерева

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Події
16 серпня 2016 17:05

16 червня, о 18.00 на площі Василя Вишиваного у Львові місцеві мешканці запланували акцію протесту проти вирубування зелених насаджень у сквері, де розміщено дитячий майданчик.

Львів’яни стурбовані тим, що велике й здорове дерево, що додавало дитячому майданчику на пл. Василя Вишиваного у Львові тіні й затишку, безжально зрубали реалізатори проекту реконструкції. Мешканці збираються висунути міській владі вимогу, аби та не чіпала зелених насаджень і узгодила проект із ними.

Нагадаємо: про те, що площу Василя Вишиваного між вулицями Кубійовича та Тютюнників реконструюватимуть цього літа, львів’яни довідалися наприкінці червня після прес-конференції очільниці міського управління урбаністики Олександри Сладкової. Тоді ж голова Галицької райадміністрації Ірина Іванчина повідомила, що на реконструкції із міського бюджету передбачено 700 тис грн.

За словами Олександри Сладкової, проект передбачав замощення площі зеленою бруківкою, насадження кущів на центральній великій клумбі та встановлення вуличних меблів і проведення освітлення.

До слова, встановлення пам’ятника полковнику Легіону Українських січових стрільців австрійському ерцгерцогу Вільгельму Габсбургу (Василю Вишиваному) цим проектом не передбачалося.

Урбаністка Олександра Сладкова, відома громаді як одна із захисниць скверу св. Юра від вирубування, розповідаючи про реконструкцію пл. Василя Вишиваного, наголошувала на тому, що цей міський простір, сформований у часи польської забудови, є комфортним оскільки має великі дерева.

Тому мешканцям мікрорайону важко зараз сприйняти наступ на зелені насадження, а також аргументацію чиновників про те, що на місці дерев проектом заплановано прокласти доріжку. Ініціатори сходу вимагають, щоб із ними поспілкувалися представники міськради, котрі уповноважені припинити вирубування дерев на дитячому майданчику.

Читайте ще новини Львова:

Сквер, пам'ятник та площа: у Львові зміниться територія біля цирку

У сквері Юра рубають дерева

Цьогоріч у Львові облаштують понад два десятки громадських просторів 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах