У парку Знесіння з’явиться хостел та тренажери під відкритим небом

Фото взято з сайту city-adm.lviv.ua

Фото взято з сайту city-adm.lviv.ua

Події
17 серпня 2016 16:58

У львівському парку "Знесіння" планують створити сучасний візит-центр, який складатиметься з шести сегментів. Станом на зараз проект розробляють, проте вже наприкінці року його планують представити громадськості для обговорення. Детальніше про проектні напрацювання Tvoemisto.tv розповів Олександр Завадович, заступник директора з освітньо-виховної і рекреаційної діяльності парку.

Парк "Знесіння" -  регіональний ландшафтний парк у Львові. Розташований неподалік центру. Його загальна площа становить 320 га. Парк оголошений об'єктом природно-заповідного фонду України згідно з ухвалою Львівської обласної ради № 327 від 2 грудня 1993 року.


Сучасний візит-центр


Згідно із попередніми напрацюваннями, сучасний візит-центр повинен розташуватися на вулиці Олекси Довбуша, адже вона є найближчою до парку. Загалом візит-центр, за приблизними розрахунками, охопить територію площею один гектар.

Мета створення візит-центру полягає у тому, щоб надати можливість відвідувачу ще перед входом у саму природно-заповідну зону отримати корисну інформацію про сам парк "Знесіння" та його околиці. Це повинна бути комплексна будівля, яка буде розподілена на декілька частин з відпочинковою зоною та інформативною, де людина може отримати необхідну їй інформацію, а також подивитися різноманітні експозиції у виставковій часині.

За словами Олександра Завадовича, у парку "Знесіння" планують створити візит-центр із музеєм, хостелом, також тут буде адміністративний блок. Зокрема проектом передбачений кафетерій та спортивний комплекс, а для зручного доїзду організують невеличкий паркінг.

Такий візит-центр дозволить зафіксувати кількість відвідувачів парку. Нині з різних сторін є близько 15 входів для відвідувачів. Проте, з появою візит-центру, надіються, що люди захочуть заходити саме зі сторони цього центру. Це дозволить краще працювати із гостями парку.


Музей


Музей, перш за все, представлятиме сам парк, а також міститиме експозиції із заповідними об’єктами Львівської області. У музеї розміщуватимуться макети та тривимірні зображення. Сам парк цікавий геологічною структурою, породами каміння та скам’янілими рештками. Створена експозиція дозволить оглянути ракурс структури землі, з чого складається природній каркас Львова.

У парку Знесіння з’явиться хостел та тренажери під відкритим небом фото

Через парк пролягає діюча залізнична колія. Фото: park-znesinnya.lviv.ua


Хостел


Основна ідея хостелу – освітня. Тут планують приймати студентів, які проходять практику чи проводять дослідження території парку, а також художників. Для них буде передбачений і кафетерій. Загалом, хостел буде розрахований на 25-35 місць. Не виключають і можливості приймати у ньому туристів, котрим не так важливі комфортні умови, як сама можливість відвідати Львів.

"У нинішніх умовах тримати порожнє приміщення – це мати видатки на їх утримання, тому було б логічно приймати туристів задля додаткового фінансування. Але, все ж, перша його функція – навчальна. Туристи стануть додатковим заробітком, щоб приміщення не простоювало", – роз`яснює Олександр Завадович.


Спортивний комплекс


Проектом передбачено створення тренажерів просто неба – комплекс конструкцій для фізичного навантаження. Також планується створення невеличкого фітнес-залу. В проекті буде відображено і можливість створення критого парку для скейтбордингу. Але, за словами Олександра Заводовича, це доволі специфічний вид спорту, тому невідомо, чи таку ідею будуть втілювати.


Кафетерій


"Зараз відвідувачі часто задають питання, чому в парку немає можливості поїсти чи випити кави. Тому це потрібно вирішувати, адже територія парку велика, тому люди часто, прогулюючись, хочуть перекусити". Розглядається варіант як залучення постачальника таких послуг, так і організація харчування власними силами.

"Можливо, ми організуємо це на привізному рівні, можливо з нами співпрацюватимуть на партнерських умовах. Загалом, поки розгяладається можливість того, що кафетерій функціонуватиме і для жителів хостелу", – стверджує Олександр Завадович.


Паркінг


Проектом також передбачено і створення паркінгу, щоправда він буде невеликий. Олександр Завадович наголошує, що паркінг потрібен бодай для того, щоб автобуси із туристами мали де зупинитися.

"Один з варіантів, це заїзд автобуса у двір біля візит-центру. Але це питання ще потрібно обговорювати з проектантами. Інший варіант – майданчик на самій вул. Довбуша. На ньому можна зробити розбивку для малої кількості транспорту", - роз’яснює заступник директора


Фінансування


"Зараз ми перебуваємо на стадії проектної пропозиції. Питання появи такого візит-центру залежатиме від того скільки коштів ми зможемо залучити на інших стадіях проекту. Ми вже у 2012 році розробляли такий проект. Тоді була можливість залучення європейських коштів, проте, на жаль, в той час ми також перебували на стадії проектної пропозиції. На решту – не вистачало коштів. Ми відстали по часу і проект так і не вдалось втілити", – розповідає Олександр Завадович.

Цьогоріч також планують, окрім бюджетних коштів, залучати додаткове фінансування. Проте, це питання вирішуватиметься, коли розроблятимуть бюджет на наступний рік. Але вже до кінця 2016-ого перші напрацювання представлять громадськості. Не називає Олександ Завадович і суму на яку розраховують, адже на початкову етапі про це зарано говорити.

Читайте ще новини Львова:

На скільки подорожчало житло на Львівщині за півроку

Будь в курсі: коли та на скільки перекриють проспект Червоної Калини

Хто у Львові найчастіше порушує ПДР

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах