Львів'янину на замітку: кого можуть мобілізувати до війська восени (відео)

фото з сайту oda.zt.gov.ua

фото з сайту oda.zt.gov.ua

Події
19 серпня 2016 10:01

В Україні оголосять сьому хвилю мобілізації у разі різкої ескалації бойових дій на Сході.

"Якщо на фронті справді буде загострення, оголосять сьому хвилю мобілізації", – в ефірі "5 каналу" заявив радник президента й міністра оборони Юрій Бірюков.

Радник Порошенка зазначив, що в разі оголошення сьомої хвилі мобілізації, під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву. "Якщо це відбудеться, то в першу чергу під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву, які вже пройшли АТО. Вони швидше стануть в лави захисників на фронті й не матимуть потреби в тривалому часі на навчання",  – повідомив він.

Водночас Бірюков зазначив, що поки що на фронті не спостерігається радикального загострення. "Сильна напруга на сьогодні непомітна", – підкреслив Бірюков.

У свою чергу, Президент Петро Порошенко не виключає можливості про оголошення мобілізації та запровадження воєнного стану. Про це він повідомив під час робочого візиту у Бродах учора, 18 серпня.

"Сьогодні ми маємо різке загострення ситуації як в Криму, так і на Сході. При чому на Сході ситуація кардинально змінилася. В останні десять днів крупнокаліберна артилерія терористів б’є по штабах та складах, які розташовані на відстані 20-25 кілометрів від лінії зіткнення вглиб території",  – сказав Петро Порошенко

Раніше в.о. начальника Головного управління персоналу, заступника начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимира Талалая повідомив, до кінця року до лав Збройних Сил планують набрати 25-35 тисяч осіб.

Крім того, Володимир Талалай зазначив, що цього року сержантам Збройних сил підняли заробітну платню на 500-800 гривень. Також планується надавати усім військовослужбовцям пільгу на "найм житла".

Читайте ще новини Львова:

Військовий комісар розповів про нові методи мобілізації на Львівщині

Ухилення від призову за мобілізацією: у якому випадку відкривають кримінальну справу

На Львівщині списки ухильників від мобілізації публікують у соцмережах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах