У Львові закрили "вікна життя" для покинутих немовлят

Новина - Події - У Львові закрили "вікна життя" для покинутих немовлят

Новина - Події - У Львові закрили "вікна життя" для покинутих немовлят

Події
23 серпня 2016 16:34

Можливості анонімно залишити новонароджене немовля у Львові більше не буде. Чиновники посилаються на низьку ефективність роботи таких "вікон": протягом 2009-2014 років у такий спосіб порятували життя "лише" 4 немовлятам. Про це Львівському порталу повідомив депутат міської ради Львова Любомир Босаневич.

вікно життя

Так у  відповіді на запит депутата офіційно повідомили Департамент охорони здоров’я Львівської держобладміністрації та Управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Окрім того, чиновники Львівської міськради, посилаючись на відсутність правового підґрунтя, вказують на беззахисність медичних працівників, які повинні доглядати за "вікном життя". Зокрема, нагадують випадок, коли замерзло немовля через те, що не спрацював звуковий сигнал у такому "вікні". Це й стало поштовхом для закриття двох львівських "вікон".
"Чи варто нехтувати можливістю дати шанс немовлятам вижити, коли жінка, що народила дитину хоче від неї відмовитись з тих, чи інших причин?
Історія "бебі боксів" насправді сягає кількох століть у різних країнах світу. Ставлення до такої можливості в світі суперечливе, проте, у Чехії, Франції, Німеччині вони працюють. У Австрії такі "вікна" діяли до недавнього часу, аж поки законодавчо не були дозволені анонімні пологи.

Львівські чиновники пообіцяли виправити ситуацію проведенням профілактичних бесід із жінками із "зони ризику".

Читайте ще новини Львова:

У Львівській області стався землетрус

Беґбедер, Шабловський, Джордано: 10 зіркових літераторів львівського Форуму видавців

Якою буде погода у Львові найближчими днями

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах