Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото)

Новина - Події - Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото)

Новина - Події - Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото)

Події
29 серпня 2016 13:40

Уродженець Львова Дмитро Резвой на власноруч змайстрованому човні подолає близько 6 тисяч кілометрів і претендуватиме на рекорд Гіннеса. Як розповів мореплавець Tvoemisto.tv, старт запланований на грудень, зараз до мандрівки його готує батько, також рекордсмен.

Фото надав Дмитро Резвой

ФОТО НАДАВ ДМИТРО РЕЗВОЙ


Про ідею рекордної мандрівки


39-річний Дмитро Резвой  планує зробити перехід на одиночному човні через Атлантичний океан і встановити новий рекорд Гінесса. Мандрівка претендуватиме на звання найдовшого за відстанню переходу через Атлантику. Як розповів мореплавець, ідея здійснити такий перетин океану виникла у нього вже давно.

Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото) фото

"Мій тато двічі перетинав Атлантику і я хочу продовжити цю справу. Я вже більше 10 років працюю з човнами і з самого початку мріяв про таку мандрівку. Наразі я працюю технічним директором у компанії "The Ocean Rowing Society", яка займається будівництвом човнів. Саме завдяки цій компанії моя мрія має шанс здійснитися, адже вона спонсорує надає приміщення для будівництво мого човна", – каже Дмитро Резвй.


Про батька і "мрію у спадок"


Людей, що перепливали Атлантику на веслах одиниці у цілому світі. Один з них – це батько Дмитра – Павло Рєзвой, який у 2004 році на човні "Marion Lviv" упродовж 61 доби перетнув Атлантичний океан (стартував з Канарських островів і фінішував на Барбадосі).

Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото) фото 1

У 2004 році  на човні "Marion-Lviv" за 61 батько Дмитра він здійснив перехід через Атлантичний океан. А вжеу  2005 році на човні "Ukraine" Павло Рєзвой  перейшов  через Індійський океан. В цьому переході вдалося встановити одразу два рекорди: швидкісний – 2493 милі (4618 км) від Кокосових до Сейшельських островів, та "віковий" – на момент переходу Павлу Рєзвому виповнилося 66 років. 

Книга рекордів Гіннеса назвала Павла Рєзвого рекордсменом одразу в двох номінаціях: "найшвидший весляр, який перетинав Індійский океан" та "найстарший з океанських веслярів, які колись виходили у море".

Відтак, пристасть до мореплавання і навіть встановлення рекордів Дмитру Резвою дісталася у спадок від іменитого батька, який наразі активно готує його до мандрівки Атлантикою.

Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото) фото 2


Про човен і Львів


Човен Дмитра буде називатися "Львів". Мореплавець каже, що навіть не розглядав інших варіантів назви. "Я у Львові народився і прожив практично усе своє життя. Перший човен мого батька також називався "Львів". Тому я вирішив продовжити цю традицію і так його назвав.

Наразі я, фактично, вже добудував човен, адже займаюся цим близько півроку. Роблю все власноруч, лише дружина мені допомагає. За фахом вона лінгвіст, але у цій справі ще одна пара рук дуже доречна", – розповідає Дмитро Резвой.

Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото) фото 3

Свій човен Дмитро виготовляє у Великобританії, але мріє почати будівництво ексклюзивних човнів у Львові. 


Про мандрівку


Дмитро Резвой кілька разів змінював маршрут мандрівки і у результаті вирішив обрати той, яким ще ніхто не проходив через Атлантику. Старт подорожі запланований на грудень 2016 року. Розпочнеться вона із Марокко і закінчиться у Флориді.

Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото) фото 4

Усього чоловік планує подолати трохи більше 6 000 кілометрів. Мандрівка триватиме орієнтовно чотири місяці. Як розповів Дмитро Резвой, одразу після її завершення він подасть результати для фіксації рекорду Гіннеса.

Додамо, океанське  веслування – вид  міжконтинентальних екстремальних океанських перегонів  на веслярьских  човнах без використання вітрил чи двигунів. Переходи автономні, без поповнення запасів води та провіанту.  Можуть здійснюватися як командою, так і одиноким  веслярем. Залежності від маршруту тривалість переходу коливається від  двох місяців до року.

Організацією яка об’єднює веслярів світу є  "The Ocean Rowing Society" (ORS) – "Товариство океанських веслярів" з штаб-квартирою у Лондоні. Метою організації є популяризація океанського веслування та допомога у здійсненні переходів.

За столітню історію перегонів перетнути океани вдалося двом сотням веслярів з семи країн світу. Серед  них тільки двоє українців Павло та Теодор Рєзвой.

Читайте ще новини Львова:

На Львівщині страшна аварія: шестеро травмованих

Завтра у Львові не курсуватимуть 200 маршруток

В львівському трамвайному депо вже є нові трамваї для Сихова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах