Від сьогодні львівські "атошники" мають переваги при працевлаштуванні

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
30 серпня 2016 15:23

Сьогодні, 30 серпня, набувають чинності зміни до закону "Про зайнятість населення", які дають додаткові гарантії працевлаштування учасникам АТО. Зміни були ухвалені парламентом 7 липня і підписані президентом 29 липня, пише Урядовий кур’єр. Згідно із ними, бійці, які "захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах операції у період її проведення" зараховані до категорії осіб, яких працедавці мають брати на пільгових умовах.

Водночас зміни стосуються лише людей, які зареєстровані в державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні.

Роботодавцю, який працевлаштує на робоче місце, за направленням Державної служби зайнятості, учасників АТО строком не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування.

"Положення розв’яжуть нам руки і дадуть нові важелі для прискорення пошуку роботи учасникам бойових дій у зоні АТО. Ми прогнозуємо, що кожний демобілізований військовий, готовий до виходу на ринок праці, матиме можливість, як мінімум, на 40% швидше знайти роботу", — заявляв в.о. голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко.

Він повідомив, що Державна служба зайнятості призначить в усіх своїх регіональних підрозділах окрему особу, відповідальну за працевлаштування учасників АТО.

За даними Держслужби зайнятості, від початку бойових дій на обліку перебувало 38 600 учасників АТО, з них 36 500 отримували допомогу по безробіттю, а працевлаштувати вдалося 8 450.

За словами пана Ярошенка, ще майже 2 тис. учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу на це.

Водночас у соціальних мережах і різних форумах пошук роботи називають серед одних із найсерйозніших проблем, із якими стикаються учасники АТО після повернення додому.

До цього згідно із законом "Про зайнятість населення", який набув чинності на початку 2013 року, пільги у працевлаштуванні отримали батьки-одинаки, діти-сироти, особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування, молодь після строкової служби в армії чи навчання у ВНЗ, особи, яким до пенсії залишилося менше 10 років, інваліди.

Для підприємств і організацій, де працює понад 20 штатних працівників, встановлено квоту у 5% на заповнення вакансій працівниками, які мають додаткові гарантії працевлаштування.

Читайте ще новини Львова:

У Львові з'явиться спортклуб для атошників

Львів’яни-учасники АТО матимуть ID-картку: як отримати та що вона дає

На Львівщині перевізники відмовляються безплатно пільговиків 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах