Страйку не буде: львівські перевізники виїдуть на свої маршрути

фото з сайту  inlviv.in.ua

фото з сайту inlviv.in.ua

Події
01 вересня 2016 09:45

 31 серпня, на нараді у Львівській міській раді, в якій взяли участь не лише чиновники, але й керівники АТП, активісти ГО "Розвиток Громади" та представники профспілок приватних перевізників було знайденошлях, як можна вирішити проблеми перевезення пасажирів-пільговиків.

Частину з них керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич назвала неправомірними і такими, на які міська рада не піде. Натомість кілька інших варіантів вирішення цієї проблеми виявились прийнятними, повідомив прес-центр "Розвитку громади".

Отож, тепер чиновники  мають опрацювати погоджені пропозиції. Натомість перевізники вирішили посприяти мерії і сьогодні, 1 вересня, виїхати на свої маршрути. Тим паче вони хочуть довезти львів'ян на роботу й навчання, як зробили це  учора вранці попри свій страйк.

В той же час 1 вересня має засідати депутатська комісія разом із учасниками вчорашньої наради, щоб визначити єдиний тимчасовий метод впорядкування проблеми з пільговими категоріями пасажирів.

Перевізники запросять на збори представників організацій пільговиків, щоб прийти до консенсусу і оптимально вирішити проблему. Перевізники наголошують, що цей механізм має бути затверджений сесією чи виконкомом міськради як тимчасовий. Він має діяти, поки мерія впровадить систему єдиного пластикового пільгового посвідчення, пільгового квитка або ж адресної допомоги пасажирам-пільговикам. Тобто, до глобального вирішення проблеми, яке дасть можливість вести чіткий облік пільгових пасажирів, зніме навантаження на кожного водія та усуне усі "липові" посвідчення.

Це напередодні підтвердив міський голова Андрій Садовий: "Якщо буде система єдиних пластикових посвідчень, то пропаде половина пільговиків".

Приватні перевізники вважають, що сам страйк і діалог з владою - це поштовх до вдосконалення транспортної системи у Львові в цілому. Страйкарі вважають, що в процесі роботи потрібно враховувати інтереси і власників маршруток, і пасажирів-пільговиків, і пасажирів, які платять за проїзд. Усі мають право на безпечні та якісні перевезення.

Перевізники (власники автобусів, які орендують АТП) мали право на страйк і очікують, що керівники АТП виконають свою обіцянку і не будуть звільняти чи якось інакше утискати їх. Зокрема, керівники АТП висловили готовність підписати гарантійні листи про це.

Читайте ще новини Львова:

Для пільговиків введуть єдиний проїзний квиток

Львівські маршрутки обіцяють продовжити страйк 1 вересня 

У Львові страйк водіїв маршруток 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах