Гід по Форуму видавців-2016 у Львові

Новина - Події - Гід по Форуму видавців-2016 у Львові

Новина - Події - Гід по Форуму видавців-2016 у Львові

Події
09 вересня 2016 18:11

В середині вересня у Львові пройде чи не наймасштабніша книжкова та видавнича подія країни - Форум видавців у Львові. Пропонуємо вам дізнатися, що цікавого приготували для гостей організатори. 


Де


Головною локацією стане Палац Мистецтв (вулиця Коперника, 17). Крім того, події у рамках Форуму видавців також будуть проходити у 60 локаціях по всьому центру міста.

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото


Основні заходи


Львівський книжковий ярмарок

Церемонія вручення книжкової Премії "Найкраща книга Форуму-2016"

Ніч поезії та музики non-stop

13 тематичних форумів

Львівський міжнародний літературний фестиваль

Львівський бібліотечний форум спільно з Українською бібліотечною асоціацією

Благодійна акція для людей літнього віку "Третій вік: задоволення від читання"
Вперше – Фестиваль "Місто Лема".

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото 1


Головні факти про Форум видавців


50 000 очікуваних відвідувачів

701 зареєстрований учасник, з них: 363 автори, перекладачі, літературознавців, музиканти, художники, журналісти

158 видавництв, з них – 22 нових

80 книготорговельних структур, поліграфічних підприємств, культурних фондів. 

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото 2


Три найвідоміших гостя


Фредерік Бегбедер, Франція

Begbeder

Фредерік Беґбедер, один із найпопулярніших сучасних письменників Франції – star guest 23 Форуму видавців у Львові.

Світову славу Фредерік Беґбедер здобув завдяки своїм романам "Канікули в комі" (1995), "Кохання живе три роки" (1997), "99 франків" (2000), "Романтичний егоїст" (2005) та ін. Окремі із них екранізовані та зняті за участі самого автора, що також будує кар’єру актора.

У 25 років видає свій перший роман "Щоденник молодого ідіота" (1990), паралельно співпрацюючи із численними періодичними виданнями. Серед зацікавлень та професій Фредеріка Беґбедера не лише література, а й реклама, телебачення, журналістика. Він засновник журналів NRV, GENEREUX, DELUXE, працював головним редактором, веде колонку в виданні Le Figaro Magazine з 2010 року.

Фредерік Беґбедер є засновником літературної премії, яку щорічно присуджують перспективним французьким авторам "Prix de Flore".

Книжки українською мовою: романи "Уна і Селінджер", "Кохання живе три роки", "99 франків" і збірка інтерв’ю "Бесіди нащадка епохи" вийшли друком у видавництві "КМ-Books", а "Французький роман" побачив світ у видавництві "Фоліо".

Вітольд Шабловський, Польща

Shablovskyi

Журналіст та письменник Вітольд Шабловський візьме участь у тематичному форумі "Художній репортаж", у межах якого презентуватиме книгу "Танечні ведмеді" та буде учасником дискусій. 

Шабловський вивчав журналістику у Варшавському та Стамбульському університетах, а також стажувався в турецькій службі телеканалу CNN, працював у "Gazeta Wyborcza". Його статті та репортажі, присвячені сучасному життю та культурі турецького суспільства, є центральними у його доробку та були відзначені престижними преміями.

Серед них – премія Європейського парламенту, нагорода імені Беати Павлак, що присуджується в Польщі за найкращу публікацію про інші релігії та культури, нагорода Melchiora та ін.

Книжки українською мовою: у видавництві "Темпора" вийшло кілька книг Вітольда Шабловського – "Убивця з міста абрикосів" (переклала Дзвінка Матіяш), "Наша маленька ПНР" та "Танечні ведмеді" (обидві переклав Андрій Бондар).

Паоло Джордано, Італія

giordano

Книжки сучасного італійського письменника Паоло Джордано виходять мільйонними тиражами і перекладені багатьма мовами, зокрема й українською.

Паоло Джордано за основним фахом – фізик-теоретик. Навчався в Туринському університеті.
У 2010 році захистив докторську дисертацію з фізики елементарних частинок.

У січні 2008 року у видавництві "Мондадорі" вийшов його перший роман "Самотність простих чисел" ("La solitudine dei numeri primi"), а вже у липні Джордано став наймолодшим в історії лауреатом найпрестижнішої італійської літературної премії "Strega".

Тільки в Італії у 2008 році було продано більше мільйона примірників книжки, її переклали понад тридцятьма мовами. Автор романів "Людське тіло" ("Il corpo umano"; 2012) та "Чорне і сріблясте" ("Il neroe l’argento"; 2014).

Книжки українською мовою:  до Форуму видавців у Видавництві Старого Лева виходить друга книга італійця у перекладі Андрія Маслюха. Роман "Чорне і сріблясте" автор презентуватиме у Львові особисто. Раніше у цьому ж видавництві вийшов роман-бестселер Джордано "Самотність простих чисел", який також переклав Андрій Маслюх.


Спецпроекти в рамках Форуму

Ніч поезії і музики non-stop

17 вересня о 22.00 у клубі Fest Republik (вулиця Старознесенська 24/26) розпочнеться одна з найпопулярніших акцій Літфесту і триватиме до 6.00. Учасники музичної програми: Жадан і Собаки, гурт Zapaska, Tik Tu, Оркестр Че, Хамерман Знищує Віруси. Поезію читатимуть: Аль Аґамі (Уганда-Данія), Кеннет Клементс (Швеція), Ґінтарас Ґраяускас (Литва), Клаус Анкерсен (Данія), Сергій Жадан (Україна), Ілля Камінський (США), Славомір Схути (Польща),  Дмитро Кузьмін (Латвія), Марлюс Робейн (Нідерланди), Елефтерія Кіріці (Греція), Марія Іляшенко (Чехія), Артем Полежака (Україна), Джеймс Бравнінґ Кеппл (США), Олена Дженнінґс (США), Тарас Малкович (Україна). 

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото 3

Тематичні форуми

У межах Форуму видавців відбудеться 13 тематичних форумів, у їхній програмі – дискусії, читання, круглі столи, презентації книжок, спілкування з експертами, майстер-класи, лекції за темами: Історія, Освіта, Наука і технології, Філософія, Українська візуальна книга, Жінка в темі, Художній репортаж, Бізнес, Креативні індустрії, Крим, Місто, Кулінарія, Мандри.

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото 4

Благодійна акція "Третій вік: задоволення від читання"

Серед заходів форуму пройде традиційна акція для людей літнього віку "Третій вік: задоволення від читання". У програмі – зустрічі з відомими письменниками, виступи хорових колективів. Особлива подія – гала-концерт українського гурту заслужених артисток України Лесі та Галі Тельнюк "Сестри Тельнюк".

У межах акції триває Всеукраїнський конкурс "Моя книжкова полиця". За умовами необхідно написати історію обсягом 3600 знаків про улюблену книгу чи свою домашню бібліотеку. Вимоги до учасників: вік 55+, можливість перебувати на Форумі видавців у Львові з 16 по 18 вересня. Текст необхідно було надіслати до 19 серпня. Координатор акції – Мар’яна Павловська, (067) 583 30-06.

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото 5

Фестиваль "Місто Лема" 

На честь відомого письменника-фантаста Станіслава Лема, який народився та виріс у Львові, відбудеться низка заходів. 

"Метою фестивалю є пошук місць Лема на мапі сучасного Львова, поширення ідей Лема серед українських читачів та дискусія про сучасну культуру і художню літературу крізь призму творів Лема" – розповідає співкураторка фестивалю "Місто Лема", поетка Галина Крук.

"Місто Лема" пропонує цікаві заходи не лише шанувальникам творчості великого мислителя-фантаста, науковцям чи фанатам кіберкультури й футурології, але й тим, хто шукає нові зв’язки між минулим і майбутнім чи просто прагне цікаво провести час.

У програмі фестивалю "Місто Лема":

• науковий семінар "Між двома Левіафанами"

• літературні заходи

• показ фільму про Станіслава Лема "Автор Соляріса" режисера Бориса Лянкоша

• реальні та віртуальні мандрівки місцями Лема у Львові.

До "Міста Лема" з’їдуться учасники з різних міст України, Польщі, Сербії, Канади, Росії й Білорусі. Серед гостей: Войцех Земек, багаторічний особистий секретар Лема та Ірек Ґрін, куратор з питань літератури Європейської столиці культури Вроцлав 2016 з Польщі, Деян Айдачич, етнолінгвіст, літературознавець, фольклорист із Сербії, з України — Андрій Павлишин, Маріанна Кіяновська, Вікторія Амеліна, Леся Воронина, Володимир Арєнєв, Юрко Прохасько та інші.

Гід по Форуму видавців-2016 у Львові фото 6

Детальна програма заходів та інформація про учасників та події буде відображена на сайті та Фейсбуці Форуму видавців. 

Читайте також: 

Стартував продаж квитків на Форум видавців у Львові

10 зіркових іноземних письменників Форуму видавців

22-й Форум видавців у Львові: які книги нині найпопулярніші 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах