Аферист зі Львівщини виманив у жінок понад 150 тисяч "зелених"

фото з сайту slideplayer.hu

фото з сайту slideplayer.hu

Події
06 вересня 2016 09:31

В Одесі поліція викрила шлюбного афериста, який виманив у 20 жінок понад 150 тис. доларів, повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Жертвами зловмисника стали жительки Київської, Кіровоградської та Одеської областей.

Затриманий виявився уродженцем одного з сіл Львівської області. У відомстві зазначили, що готуючись до чергового шахрайства він позичав у товариша значну суму грошей, орендував елітний автомобіль VIP-класу й вирушав на пошуки жертв до дорогих ресторанів. За одягом і поведінкою він обирав для знайомств забезпечених жінок віком до 30 років.

За вигаданою легендою, зловмисник заявляв про себе, як про успішного бізнесмена, який нібито володів елітними автосалоном і був оптовим продавцем побутової хімії. Для більшої правдоподібності він заводив розмови про майбутнє одруження з жертвою,  а також про купівлю будинку в Італії й переїзд туди на постійне місце проживання. Термін його залицяння тривав приблизно місяць, а, увійшовши в довіру до дівчат, їхніх сімей та найближчих друзів, ошукував їх.

Зловмисник, зокрема, повідомляв "нареченій" про раптові проблеми, які нібито у нього виникли з державними установами та необхідністю дати хабара. Жінки відразу погоджувалися допомогти й віддавали "нареченому" потрібну суму. Потім він обдзвонював їх батьків, родичів і навіть друзів батьків, які, розраховуючи на його порядність - також давали гроші.

"Поліцейські встановили, що свою злочинну діяльність чоловік почав ще навесні 2010 року. За цей час він ошукав 20 українок на загальну суму понад 150 тис. доларів", - уточнили у відділі.

Крім того, до оперативників поліції продовжують надходити заяви жінок про скоєні стосовно них шахрайства. "Якщо закохані дівчата просто так віддавали свої гроші, то їхні родичі вимагали розписку про отримання фінансів, на що зловмисник із легкістю погоджувався, адже паспорт, за яким він позичав гроші, був недійсним", - додали у відділі комунікацій.

Також зазначається, що шахрая затримали минулого тижня. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне аферистові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте ще новини Львова:

У Львові активізувались шахраї: як не стати жертвою

Будь обережним: на Львівщині шахраї знайшли новий спосіб розводу 

Телефонні шахраї розводять львів'ян за новою схемою

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах