Американці збудують на Львівщині завод, який розкладатиме сміття на молекули

фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Події
06 вересня 2016 12:09

На Львівщині планують збудувати сміттєпереробний заводу із американською технологією утилізації відходів.

Відповідний протокол уже підписали у Львівській облдержадміністрації.

"Ми підписали протокол стосовно можливості будівництва сміттєпереробного заводу із найсучаснішими технологіями на території області, – розповів голова облдержадміністрації Олег Синютка. – Нашим наступним кроком, так як це прийнято у європейських країнах, стане аудит та розробка проектних пропозицій. Потім ми вже приймемо рішення стосовно подальшої можливості будівництва".

Технологія переробки побутових відходів , яку пропонують фахівці Energy Group компанії Valuebridge (США), дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно складується, зокрема й із Грибовицького полігону.
Мова йде і про перспективу впровадження на території області технології високотемпературного спалювання відходів під назвою "Waste to energie +".

Дуже важливо, що тут немає абсолютно жодної екологічної небезпеки, тому що під високими температурами та дією плазми відбувається розклад на молекулярному рівні. До того ж ми зможемо отримати додаткові продукти переробки у вигляді дизпалива, електроенергії, що дозволить зробити завод рентабельним", - повідомив Олег Синютка.

Така технологія переробки сміття  сьогодні є одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки та отримання вторинних продуктів: синтез-газу, електроенергії, дизельного пального. Це дає можливість економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без їх попередньої підготовки – сортування, сушіння тощо.

Одним із перших кроків до впровадження такої технології, а у перспективі й будівництва сміттєпереробного заводу, стане проведення досліджень  кількості відходів, що продукуються населенням області, та пошук фінансування.

Читайте ще новини Львова:

Скільки потрібно часу та грошей на сміттєпереробний завод у Львові 

У Львові знайшли гроші для будівництва сміттєпереробного заводу 

Львівська влада визначила три ділянки під заводи з переробки сміття 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах