На скільки у Львові здорожчає "молочка" у вересні: прогноз експертів

фото з сайту senfil.net

фото з сайту senfil.net

Події
07 вересня 2016 11:10

Вже цієї осені у магазинах молоко 2,5% жирності в дешевій упаковці буде коштувати 16,20 грн за літр, а кефір — близько 21 грн за літр..

У вересні–жовтні ціна на молочні продукти приблизно зросте на 15-20%. Про це повідомляє "Agravery" з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока.

"Наразі закупівельні ціни на молоко активно зростають і така тенденція буде спостерігатися в найближчому майбутньому. На кінець серпня кілограм молока екстра ґатунку вже коштує близько 6 грн, а в розпал осіннього періоду може досягти і 8-9 грн/кг" — каже аналітик АВМ Яна Музиченко.

На думку аналітика, на подорожчання продукту вплине не тільки ріст ціни на сировину.

"Справа в тому, що здорожчання сировини лише один фактор в ланцюгу ціноутворення. Крім того, всі очікують зростання комунальних послуг. В першу чергу електроенергії. До того ж, як передбачає НБУ Україну чекає чергова хвиля девальвації. Як відомо, основна частка комплектуючих, заквасок та ферментів, які використовують у переробці імпортні. Це у свою чергу вагомо вплине на собівартість кінцевого продукту", — каже аналітик АВМ Яна Музиченко.

За прогнозами аналітика вже цієї осені  у магазинах молоко 2,5% жирності в дешевій упаковці буде коштувати 16,20 грн/кг, кефір,  також в дешевій упаковці, близько 21 грн/кг, масло 82% жирності — 155-160 грн/кг, а спред (72,5%) — 67-70 грн/кг.

Читайте ще новини Львова:

Львів'янину на замітку: що подорожчає восени

Покази мод, йога, zumba: фестиваль вуличної їжі у Львові

Хліб в Україні подорожчає в середньому на 20% 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах