У вільному доступі з'явились всі ухвали львівської міськради за часів Незалежності

Новина - Події - У вільному доступі з'явились всі ухвали львівської міськради за часів Незалежності

Новина - Події - У вільному доступі з'явились всі ухвали львівської міськради за часів Незалежності

Події
07 вересня 2016 14:59

У Львові оцифрували і оприлюднили всі ухвали міської ради, прийняті з 1990 року. Ознайомитись з документами тепер може кожен охочий на сайті ЛМР.

Львів став першим в Україні обласним центром, який оприлюднив всі ухвали міської ради. "Ми провели моніторинг офіційних сайтів міськрад України і з’ясували, що Львів – перше місто в Україні, яке розмістило у відкритому доступі на сайті ЛМР всі ухвали, починаючи з 1990 року", – наголосив секретар ЛМР Анатолій Забарило.

Як розповів в.о. начальника управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський, ухвали міськради почали оприлюднювати на сайті ЛМР з 2002 року, тобто з четвертого скликання. Документи першої, другої та третьої каденцій були лише в архіві. Їх почали оцифровувати ще у 2007 році і зараз завершили цю роботу.

За цей час працівники управління "Секретаріат ради" і архівного відділу ЛМР оцифрували 3361 ухвалу й додатки до них, які часом містять до 50 сторінок тексту.

"Станом на сьогодні, на сайті ЛМР оприлюднено 17108 ухвал. Знайти всі ухвали можна у розділі "Ухвали за скликанням", – сказав Лукашевський.

Всі документи переведені в текстовий формат, що дозволяє знайти їх за допомогою ключових слів.

Як зазначив Лукашевський, оцифрували, зокрема, одне з перших рішень депутатів тоді ще 21-го скликання міськради народних депутатів від 3 квітня 1990 року, яким ЛМР відкрито підтримала незалежність України. "Це дійсно був мужній крок депутатів. І це одна із причин, чому потрібно було дати львів’янам можливість ознайомитись з такими документами", – додав він.

За словами начальника архівного відділу ЛМР Ярослава Стецького, раніше львів'яни могли ознайомитись з необхідними їм документами лише в архіві. "Для цього нам доводилось виготовляти архівну копію – шукати відповідний документ, ксерокопіювати його. Тепер львів’яни матимуть доступ до електронних версій ухвал і звертатимуться за паперовою копією лише тоді, коли вона дійсно потрібна", – пояснив він.

Читайте також: 

У Львові облаштовують новий громадський простір за питним фонтаном (візуалізація)

У Львові демонтують скандальний пам'ятник Тудору

Львів'янину на замітку: як вберегтися від забрудненого торф'яними пожежами повітря

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах