Львів отримав частину вакцин для профілактики дитячих інфекцій

фото з сайту od-news.net

фото з сайту od-news.net

Події
13 вересня 2016 18:05

На Львів виділено 30 тисяч доз вакцини БЦЖ.

Проте загалом на 100% проблема з вакцинами у місті невирішена, повідомив на нинішньому  брифінгу начальник управління здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

"Сьогодні надійшла частина вакцин для профілактики дитячих інфекцій. Зокрема, на м. Львів виділено 30 тисяч доз вакцини БЦЖ. Впродовж тижня вакцини, які надійшли на склади, будуть розподілені по Львову та області. Відтак, це дасть змогу відновити вакцинацію дітей проти туберкульозу. Також у невеликій кількості надійшли вакцини проти гемофільної інфекції, КПК (кір, паротит, краснуха). Але на 100% проблема невирішена", – зауважив він.

За словами Володимира Зуба, 30 тисяч доз вакцин БЦЖ для Львова недостатньо, тому що в середньому за рік у місті народжується близько 8000 дітей. Цієї вакцини достатньо буде лише для першого щеплення, але не вистачить для ревакцинації.

Що стосується сироватки проти правця, очільник управління додав, що вона в Україні не виробляється.

"Протиправцева сироватка в Україні не виробляється. Раніше, до 2014 року, її постачали з Росії. Сьогодні поставок цих препаратів немає. Жодні інші препарати, які мають протиправцеву дію, на території України не зареєстровані", – наголосив Володимир Зуб.

Читайте ще новини Львова:

На Львівщині немає вакцин проти поліомієліту та БЦЖ

На Львівщині через правець ще одна дитина потрапила в реанімацію

Щеплення у Львові: платити чи чекати 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах