Садовий розказав, яким буде новий сміттєпереробний завод (відео)

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
15 вересня 2016 17:15

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що ведуться роботи, щоб вирішити проблему із сміттям у Львові. Ведуться переговори із мерами інших міст, завершується розробка техніко-економічного обґрунтування, а також пошук нової ділянки для заводу.

"Більше 100 днів Львів знаходиться у сміттєвій блокаді. Я таємно веду перемовини із тими чи іншими міськими головами, щоб вони дозволили вивозити сміття. Тому що іде блокада, таке враження, на загальноукраїнському рівні. Звичайно, що це питання можна розв’язати, якщо негайно приступити до рекультивації існуючого полігону. Тому що проект, який розробив інститут Гірхімпром, передбачає рекультивацію, власне, використовуючи спресоване сміття. Потім зверху накривається відповідний шар землі і робиться дегазація і ми забудемо про цей полігон на все своє життя. Плюс будівництво нового заводу. Ми сьогодні завершуємо розробку ТЕО і будемо приступати до проектування нового заводу.

Новий завод буде мати здатність переробляти до 80% відходів. Тобто, лише 20% потрібно буде тратити на захоронення. Також буде мова стояти про нову ділянку в межах області. Тому що ми не маємо права робити полігон в межах міста. Дуже складна ситуація сьогодні. Я розумію, що в державі також є дуже багато проблем і в обласній адміністрації дуже багато проблем. Наразі ми вивозимо сміття і в межах області, і в межах України. Це дуже важко, це дуже складно, тому що є дуже багато перепон, але інших варіантів я не бачу", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Читайте ще новини Львова:

У Львові п'ять днів не чистять баки

Дніпро і Миколаїв відмовилися приймати львівське сміття

У Львові створено спецштаб з вивезення сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах