Львів'янину на замітку: куди віддати непотрібні речі

Новина - Події - Львів'янину на замітку: куди віддати непотрібні речі

Новина - Події - Львів'янину на замітку: куди віддати непотрібні речі

Події
30 вересня 2016 13:50

Кожна господиня, час до часу роблячи “ревізію” у шафах і комодах, завжди знаходить чимало речей, які і викинути шкода, і залишати нема потреби. Особ­ливо швидко назбирується дитячий одяг та взуття, бо ж діти ростуть. Не поспішайте викидати ці речі – є багато тих, що не відмовляться від такого дарунка!


Візочки та ліжечка для дітей учасників АТО


Дитячий одяг, візочки, ліжечка, канцтовари можна приносити у Центр допомоги сім’ям учасників АТО при Народній самообороні Львівщини. 

“У цьому році в нас така мета – допомогти сім’ям учасників АТО, в яких народжуються діти, – каже координатор центру Неля Васюта. – Збираємо дитячі ліжечка, візочки, речі для новонароджених, дитячі одяг та взуття. Хто має можливість, у кого діти вже виросли, все це можна приносити до нас. Вже маємо традицію: речі, які ми давали торік і з яких діти вже виросли, тепер переходять до інших. Також збираємо іграшки, канцтовари, які ніколи не залежуються – майже щодня приходять ті, кому вони потрібні”. 

Зі слів координатора центру, в ньому зареєстровані 30 сімей, у яких народилися чи щойно повинні народитися діти. Тут допомагають вдовам учасників АТО (сімей загиблих військових зі Львова понад 50). Загалом у реєстрі центру понад 800 родин з усієї Львівщини. Як повідомила Неля Васюта, тут раді будь-якій допомозі, адже збирають пакунки для військових на схід (одяг, взуття, консервації), плетуть маскувальні сітки, для яких потрібна тканина кольору хакі. 

“У нас є гурток творчості, де дружини, матері та й самі бійці вишивають бісером, – пояснює вона. – Роботи, яких вже понад сто, даруємо нашим благодійникам у всьому світі”. 

Неля Васюта наголошує, що в центрі можуть зареєструватися члени сімей учасників бойових дій – батьки, дружини, діти. Якщо є особиста потреба, наприклад, у допомозі на лікування, підгузках, то в таких випадках волонтери працюють індивідуально, шукають благодійників, адже така робота потребує більше часу та зусиль. 

Центр допомоги сім’ям учасників АТО при Народній самообороні Львівщини працює за адресою: 
м. Львів, вул. І. Виговського, 29-а з 10.00 по 18.00 з понеділка по п’ятницю (окрім середи). Тел. 098 953 29 83 (Неля Васюта).


Потрібні зимовий одяг та взуття


У суботу, 1 жовтня, о 12.00 Центр волонтерства “Корпорація добрих справ” роздаватиме речі потребуючим. Як повідомив координатор центру Сергій Канюка, зараз найактуальнішим є зимовий одяг та взуття, а також продукти харчування (крупи, олія), з яких тричі на тиждень (вівторок, середа і четвер) готують їжу для безпритульних. Серед людей, які найчастіше звертаються по допомогу, – переселенці,  багатодітні, малозабезпечені, ВІЛ-інфіковані та безпритульні. 

“Щонеділі (якщо нема дощу) з 12.00 по 18.00 біля пам’ятника Т. Шевченку триває акція “Не забувай мене”. Сюди можна нести одяг і все, чим хочете допомогти іншим людям”, – наголосив він. Зі слів співрозмовника “Пошти”, волонтери їздять у будинки для літніх осіб –  організовують концерти, роздають подарунки, солодощі, речі. Серед пріоритетів у діяльності центру – допомога військовим на передовій. Уже відтепер волонтери починають готувати подарунки до свята Миколая, які роздаватимуть дітям з малозабезпечених родин, переселенців, учасників АТО, ВІЛ-інфікованим, вихованцям сиротинців. Як пояснив Сергій Канюка, на потреби центру люди відгукуються, але зараз їх активність зменшилася. Найактуальнішими нині є одяг та взуття (чоловіче, жіноче, дитяче), посуд, постільна білизна, візочки, ліжечка, ходунки, ванночки, підгузки (дорослі та дитячі), книжки, іграшки.

Центр волонтерства “Корпорація добрих справ” працює за адресою:
м. Львів, вул. Варшавська, 136. Тел.: 050-259-69-70; 063-071-81-46 (http://www.facebook.com/groups/volcentr).


Теплі речі для самотніх пенсіонерів


Як повідомили “Пошту” у Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста, серед речей, які найбільше потребують його підопічні, є зимовий одяг, взуття, ковдри, постільна білизна. Речі можуть бути вживані, головне, аби були чисті й добротні, бо центр не має можливості їх прати. Тут  допомагають переважно особам похилого віку – самотнім, із обмеженими можливостями. Найбільше допомоги потребують нужденні з гірських районів, зокрема з Турки, а також Миколаєва. 

Речі можна приносити у Львівську обласну організацію Товариства Червоного Хреста на адресу:
м. Львів, вул. Широка, 81-а (з понеділка по п’ятницю) з 9.00 по 17.00 (обід 13.00 – 14.00). Тел. (032) 297 08 604.


Не несіть непотріб!


Благодійний фонд “Карітас-Львів УГКЦ” також допомагає багатодітним, малозабезпеченим і переселенцям. Зі слів Ольги Момот, заступника директора фонду, в пункт видачі гуманітарної допомоги можна приносити одяг, зокрема куртки, светри, гольфи, взуття. Найбільша потреба є в чоловічому одязі та взутті, оскільки жіночий приносять частіше. 

“Одяг може бути вживаний, але чистий, без дефектів, – наголошує співрозмовниця “Пошти”. – Ці люди також мають гідність і самоповагу”. 

Аби отримати допомогу у фонді, потрібно мати при собі посвідчення (наприклад, члена багатодітної сім’ї, переселенця), або звернутися по довідку, що вам потрібна матеріальна допомога, до пароха парафії, до якої ви належите. Якщо потрібні окуляри чи інвалідний візок, треба мати зі собою довідку від лікаря. 

“Були неприємні ситуації, коли люди приходили зі скандалами, а іноді й погрозами. А оскільки в центрі працюють волонтери, мусимо дотримуватися певних норм у роботі”, – каже Ольга Момот.  

Адреса пункту видачі гуманітарної допомоги: 
м. Львів, вул. Лобачевського, 22. Тел. 261-35-38. Пункт працює в понеділок і четвер з 12.00 до 16.00, окрім державних та релігійних свят.

Читайте ще новини Львова:

Малехів наклав вето на "сміттєвий договір" зі Львовом

Як львів'яни борються зі шкільними поборами (відео)

Тату-рекорд, бодіарт та байк-шоу: що цікавого буде на тату-фесті у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах