Які стартапи презентували на Lviv IT Arena

Новина - Події - Які стартапи презентували на Lviv IT Arena

Новина - Події - Які стартапи презентували на Lviv IT Arena

Події
04 жовтня 2016 12:19

У заключний день триденної міжнародної конференції Lviv IT Arena відбулась битва стартапів. Зокрема серед переможців програма, яка відбирає найкраще фото, записує ідеї та платформа для 3-D друку.


Хто презентував та обирав стартапи?


Свої розробки на участь у конкурсі презентували 11 українських та іноземних стартапів. Переможців обрало міжнародне журі з 12 осіб. Зокрема, членами журі були  Естер Дайсон -  голова "EDventure Holdings", а також інвестор стартапів, член правління і радник у питанні технологій, що розвиваються, та здоров’я, Олексій Вітченко - CEO" Digital Future" , Макс Ґурвіц - Директор "Cross Border Angels & Investors" Наталія Березовська – "Ukrainian Business Angels Network" та інші .

Журі оцінювали проекти стартапів за трьома категоріями: команда, бізнес-модель та система залучення клієнтів. Оцінки виставляли у межах від нуля до п’яти балів, після чого цифри підсумували та визначили переможців.

Учасники битви представляли свої стартапи у межах п’яти хвилин. Пропонуємо дізнатися більше про переможців:


Найкращі фото


Переможцем у номінації "Найкращий B2C стартап"(Business 2 Customer) програма  "Likely", яку презентовали Лукасом Раткеєм та Джозефом Марком (Словакія).

"Чимало людей поширюють пости задля підвищення популярності у соціальних мережах. Ця платформа змінює те, як люди оцінюють ваші фото. Уявімо, що у вас є 5 тисяч фотографій продукту, або ваших власних. "Likely" проаналізує їх для вас та обере фотографію, яка користуватиметься найбільшою популярністю", - пояснили учасники битви.  

У ході розроблення стартапери проаналізували близько двох мільйонів фотографій, аби виявити, які риси зображень привертають найбільше уваги. Брали до уваги якість фотографії, використані фільтри, емоції людини, структуру та фон на фото. Наступний крок розробників - створити програму, яка автоматично робитиме фотографію більш сприятливою для уваги глядачів. "Така платформа збільшить увагу до постів як особистих, так і продуктів компаній в десятки раз" - розповіли стартапери.

Нагородою за третє місце у битві стартапів став 1 рік менторської програми від "TA Ventures" – організації, яка розвиває потенціал компаній та допомагає їм у кар’єрному зростанні.


Графічний інтерфейс


У номінації "THE BEST PITCH" переміг українець Володимир , який представив свій проект "Blynk".

"Blynk" – це платформа розробки графічного інтерфейсу для додатків на платформах ІoS, Android. Така платформа спрощує побудову графічного інтерфейсу завдяки тому,  що пропонує готові шаблонні блоки для смартфонів з різними платами. За словами Володимира – співзасновника стартапу, щоб інтегрувати платформу в свій продукт , потрібно безліч навичок, і в підсумку команда інженерів робитиме це близько півроку, а один інженер програмного забезпечення використовуючи "Blynk",  здатен запустити повністю опрацьований інтерфейс за 1-2 тижні.  Це трикомпонентна система, яка складається з мобільного конструктору додатку, де можна скласти прототип телефону, високо оптимізованої системи "Cloud" та своєрідної бібліотеки, що дозволяє легко інтегрувати різні типи апаратного забезпечення.

Нагородою стали два запрошення на конференцію "Slash" у Хельсінкі, наприкінці листопада, де команда переможців зможе представити свій стартап серед сотні найкращих стартапів світу .

Які стартапи презентували на Lviv IT Arena фото

Також серед презентованих стартапів були:


SenStone


Зручний прилад для миттєвого записування ідей SenStone. Пристрій записує голосові повідомлення та , за умови синхронізації через Bluetooth , перетворює їх у писані нотатки на телефоні, а за умови під’єднання  до мережі зберігає їх також у формі голосових файлів. Записи класифікуються за ключовими словами та можуть містити гео-локації. Вмикається натисканням кнопки та легко кріпиться до одягу, спеціального браслету, або в якості кулону.


May B


Платформа для  3-D друку, яка дозволяє скачати файл та роздрукувати предмет на власному 3D-принтері. Така платформа діятиме за моделлю iTuns, тільки замість мультимедійних, там будуть файли з дизайнами для різноманітних речей, що дозволить матеріалізувати будь-що, окрім зброї або пристроїв для вживання наркотиків. Технологія 3-D друку стрімно розвивається, зокрема спортивна фірма "Adidas" нещодавно надрукувала перше взуття за допомогою 3-D принтера.


My sales labs


Платформа використовує алгоритм машинного навчання для визначення залежності продажів від  факторів, які можуть впливати на них. Це своєрідне смарт прогнозування, що враховує сезонність, тенденції, ціни, знижки, кількість товарів, курсів валют, залишки, призначених для користувача провісників і багато іншого.

А також: "Kray Protection" –  дроноподібний прилад для запилювання урожаю, здатен обробити 500 гектарів за день ; "Stickerpipe" – мобільний контент для різних пристроїв, що дозволяє онлайн-купівлю стікерів та зображень; "Cycling" – мобільний сервіс для велосипедистів, що є платформою для спілкування між ними, конкурування та взаємодопомоги у випадку нещастя.

Джерело: tvoemisto.tv. 

Читайте також: 

Електрокар та "розумний" дім: ТОП українських винаходів, які презентували на Lviv IT Arenі

Посади ведмедика: львів'янам пропонують висадити іменні рослини у формі тварин

У Львові на Стуса провалилася фура (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах