Львівські військові розповіли, як домофон заважає забирати хлопців до армії

Новина - Події - Львівські військові розповіли, як домофон заважає забирати хлопців до армії

Новина - Події - Львівські військові розповіли, як домофон заважає забирати хлопців до армії

Події
07 жовтня 2016 13:08

Під час весняного призову два райони Львові не виконали план. Найменше призовників прийшло з Галицького і Франківського районів міста. Про це сьогодні під час брифінгу заявив обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, передає Дивись.info.

"Правила служби залишаються незмінними, — каже Олександр Тіщенко. – Строкова служба триває рік. Після цього військові можуть підписати контракт. При цьому, не призиваються опікуни, ті, хто має дитину віком до трьох років. Отримують відстрочку ті, у кого дружина вагітна та ті, хто має двох дітей".

Осінній призов торкнеться осіб у віці від 20 до 27 років. Військовий комісар наголосив, що згідно з указом Президента України, строковики служать виключно на мирній території. В зону бойових дій їх відправляти не будуть.

Крім того, Олександр Тіщенко зазначив, найбільше строковиків під час минулого весняного призову набрали з районів області.

"Зі Львова прийшло дуже мало призовників. Містяни не йдуть на службу. Такі райони як Галицький і Франківський план не виконали на 60% по призову, – каже Олександр Тіщенко. – Якщо в сільських і селищних місцевостях працює сільська рада, то оповіщення у Львові провести практично нереально. Майже на кожному під’їзді стоїть домофон і потрапити туди складно. Навіть якщо ми заходим у цей під’їзд, до квартири не достукатися".

Добровільно з усіх призовників на строкову службу приходять 70%. Інших, за словами військового комісара, доводиться шукати і вистежувати.

Нагадаємо, що з 1 жовтня розпочався осінній призов на службу в армії, який триватиме два місяці. Цього разу зі Львівщини до війська мають призвати 800 осіб.

Читайте також: 

Львів'янину на замітку: скоро будемо укладати контракти з лікарями

Як мер Львова "шопився" на ярмарці місцевих товаровиробників (відео)

На Львівщині фура злетіла в кювет (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах