У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж)

фото: Мирослав Пархомик

фото: Мирослав Пархомик

Події
10 жовтня 2016 17:50

У Львові завершують реконструкцію скверу на вул. Японській неподалік "Львівської політехніки", який у результаті буде стилізований під японський сад. Там вже встановили нові сучасні лавки, а найближчим часом мають висадити дерева та облаштувати освітлення.

Як розповів ZAXID.NET дизайнер ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олександр Шутюк, минулого тижня у сквері вже встановили частину лавок, цього тижня мають привезти решту. Усього у сквері, за словами Шутюка, буде вісім лавок і сім смітників. 

Усі лавки і смітники виготовлені в одному стилі і пофарбовані в червоний колір. "Лавки і смітники замовляли в Івано-Франківську. Лавки мають металеву основу і дубові сидіння. Вони відрізняються від усіх лавок, які встановлювали раніше", – зазначив Шутюк. 

Найближчим часом ЛКП "Львівсвітло" має встановити у сквері сучасні вуличні ліхтарі. Крім того, Шутюк зазначив, що до середини листопада там планують висадити нові дерева. "Є ідея посадити там японський клен, але наразі розглядаємо різні варіанти", – додав він.

Під час ремонту у сквері змінили форму доріжок і замостили їх новою плиткою зі вставками з базальтової мозаїки.

 У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж) фото

У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж) фото 1

У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж) фото 2

У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж) фото 3

У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж) фото 4

фото: Мирослав Пархомик

Крім того, проектом реконструкції скверу, який розробили студенти "Львівської політехніки", передбачене встановлення червоних дерев’яних воріт у японському стилі.

Проте, за словами Шутюка, коштів на виготовлення та встановлення воріт у міському бюджеті не передбачено. "Японські ворота там би пасували, але це питання фінансів. Тож шукаємо інвесторів", – зазначив він. Охочі долучитися до встановлення японських воріт можуть звертатися ЛКП "Інститут просторового розвитку".

У Львові завершують реконструкцію "японського скверу" (фоторепортаж) фото 5

Нагадаємо, у 2015 році у сквері на вул. Японській встановили пам’ятний знак померлим від ВІЛ/СНІД, проте лавки та доріжки у сквері були занедбані. Відтак, Франківська райадміністрація вирішила оновити сквер. На це в бюджеті передбачили 800 тис. грн.

Сквер на вул. Японській став другим у Львові, який реконструювали за проектом студентів "Львівської поілтехінки". Торік за студентським проектом на вул. Богдана Хмельницького облаштували скейт-парк.

Читайте ще новини Львова:

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах