Захищали: на Львівщині родичі п’яного підлітка напали на патрульних

фото з сайту Корреспондент.net

фото з сайту Корреспондент.net

Події
25 жовтня 2016 16:27

На Львівщині родичі неповнолітнього водія, який порушив правила дорожнього руху і перебував за кермом  нетверезим, побили поліцейських, які переслідували порушника. Конфлікт вдалося зупинити пострілом зі зброї у повітря. Учасникам інциденту загрожує кримінальна відповідальність.

За інформацією прес-служби патрульної поліції Львова, 23 жовтня близько 22:00 на автодорозі Жовква – Червоноград патрульні помітили автомобіль ВАЗ 2104, у якого не працювали габаритні вогні, підсвітка номерного знаку та стоп-сигнал. Інспектори хотіли зупинити його, однак водій проігнорував вимоги і почав втікати. Він різко розвернувся та на швидкості поїхав в село Туринка.

Екіпаж переслідував втікача, звертався до водія через гучномовець. За деякий час водій зупинив автомобіль, а сам сховався у приватному будинку. На подвір’я вийшли дві жінки та два чоловіки, які кричали та нецензурно висловлювалися до полісменів. Вони намагалися виштовхати патрульних, використовуючи палиці та городній інвентар. Згодом з будинку вибіг ще один чоловік, батько порушника-водія, який теж кинувся на патрульних. Один із чоловіків пошкодив службовий автомобіль ногою. Другий накинувся ззаду на патрульного і схопив його за шию та кинув на землю.

Поліція повідомила, що вгамувати конфлікт вдалося лише пострілом зі зброї у повітря, адже була пряма загроза життю та здоров’ю поліцейського. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Батька та одного із синів доставили у Жовківський відділ поліції, а неповнолітнього 17-річного сина перевірили на стан алкогольного сп’яніння. Результати перевірки вказали на вміст алкоголю у крові.

Внаслідок інциденту один із патрульних травмувався. Експертиза має встановити ступінь важкості ушкодження.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.345 ККУ "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків", що карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Дивись ще:

У Львові четверо молодиків побили патрульних 

У Винниках копи затримали двох розбійників

Львівські поліцейські затримали рецидивіста, який стріляв по перехожих

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах