Спробуй ще: на Львівщині керівник відділу поліції скасував результати своєї атестації

Новина - Події - Спробуй ще: на Львівщині керівник відділу поліції скасував результати своєї атестації

Новина - Події - Спробуй ще: на Львівщині керівник відділу поліції скасував результати своєї атестації

Події
27 жовтня 2016 15:11

Керівник Золочівського відділу поліції Андрій Мархонь через суд скасував результати своєї атестації. Львівський окружний адміністративний суд вирішив, що результати переатестації "порушують права позивача".

Як вказано у постанові суду, під час переатестації Андрій Мархонь отримав 13 із 60 балів у тестуванні загальних навичок і 24 із 60 балів у професійному тестуванні. Враховуючи такі результати, атестаційна комісія вирішила, що поліцейський не відповідає займаній посаді.

Сам керівник Золочівського відділу поліції у суді заявив, що проводити атестацію щодо нього не мали права, оскільки він пішов працювати у поліцію без проведення конкурсу.

"Атестаційна комісія не вивчала, що він показує високі показники службової діяльності, належний рівень теоретичних знань, має широку підтримку громадськості, ніколи не притягувався до дисциплінарної відповідальності", – наводять у постанові суду слова Андрія Мархоня.

Окрім того, на думку позивача, атестаційна комісія, приймаючи рішення про його невідповідність займаній посаді, "упереджено розглянула атестаційний лист".

Представник головного управління Нацполіції Львівщини на судовому засіданні заявив, що Андрій Мархонь сам виявив пройти атестацію, під час якої показав низький рівень підготовки.

При підготовці постанови суд вирішив, що висновки атестації порушують права поліцейського.

"Перш за все слід звернути увагу на те, що висновки атестаційної комісії порушують права позивача, оскільки тягнуть за собою неминучі негативні наслідки для нього, а саме звільнення зі служби через 15 календарних днів з дня підписання атестаційного листа з висновками", – йдеться у постанові суду.

Через це суд вирішив скасувати результати атестування керівника Золочівського відділу поліції.

Зазначимо, що підполковник міліції Андрій Мархонь є керівником Золочівського відділу поліції менше року – його призначили на цю посаду у листопаді 2015 року.

Постанова Львівського окружного адміністративного суду ще не набула чинності, оскільки головне управління Нацполіції Львівщини ще має кілька днів для подачі апеляції. Якщо апеляцію на рішення на подадуть, воно автоматично набере законну силу.

Джерело: Захід

Дивись ще:

Батькам на замітку: в поліклініки Львова завезли вакцину від поліомієліту

Українці обрали найчистіше місто країни: на якому місці Львів

Не для слабких нервів: добірка страшних подій у Львові за 27 жовтня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах