Ласий шматок: суд відібрав у дружини львівського банкіра велику парковку

Новина - Події - Ласий шматок: суд відібрав у дружини львівського банкіра велику парковку

Новина - Події - Ласий шматок: суд відібрав у дружини львівського банкіра велику парковку

Події
02 листопада 2016 14:11

Суд зобов’язав дружину львівського банкіра Олега Баляша Оксану Баляш звільнити стоянку на розі вулиць Стрийської – Володимира Великого, яка майже рік працює незаконно. Про це під час наради у Львівській міськраді 2 листопада повідомила начальниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Як зазначила Гелена Пайонкевич, 31 жовтня господарський суд Львівської області зобов’язав ФОП Оксану Баляш звільнити парковку. "Поки що Баляш це рішення не оскаржила. Якщо протягом місяця вона не подасть апеляцію, то рішення набере законної сили",– сказала директорка юридичного департаменту.

Йдеться про стоянку біля видавництва "Вільна Україна", ділянку під яку Баляш орендує з 2007 року. Тоді в документах про оренду мерія прописала пункт про те, що підприємиця бере на себе інвестиційне зобов’язання відремонтувати підземний перехід біля ЛАЗу. Проте досі жодного ремонту не було зроблено. Крім того, 31 грудня 2015 року завершився термін оренди ділянки. 

"Ще 27 жовтня 2015 року листом ФОП Баляш було повідомлено про те, що дію договору після 31 грудня продовжено не буде. 4 січня цього року управління транспорту відповідним актом зафіксувало, що вказаний майданчик і надалі функціонує. 28 січня ФОП Баляш листом департаменту знову повідомлено про те, що дію договору продовжено не буде", – повідомили раніше в управлінні транспорту та зв’язку .

У лютому власниця парковки звернулась з адміністративним позовом щодо зобов’язання департаменту житлового господарства та інфраструктури поновити дію договору, проте програла суд у двох інстанціях.

Натомість Львівська міськрада звернулася з позовом до суду проти Оксани Баляш з вимогою звільнити стоянку. Саме ці вимоги 31 жовтня і задовольнив суд.

Додамо, що парковка на перехресті вул. Стрийська – Володимира Великого, про яку йде мова, розташована на площі перед видавництвом "Вільна Україна" і розрахована на 104 місця. Навпроти парковки з іншого боку вул. Стрийської розташований супермаркет електроніки "Шок", який також належить Баляшам.

Олег Баляш очолює міську організацію партії "Наш край". Окрім того, є гендиректором НВП "Гетьман" та головою спостережної ради "Оксі Банку".

Джерело: Захід

Дивись ще:

Будь в курсі: на вихідні у Львові обмежать рух

Готуй санчата: на цьому тижні у Львові випаде сніг

Гайда на лижі: в Карпатах випав сніг

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах