Отримай відповідь: коли "картку львів'янина" почнуть видавати усім

Новина - Події - Отримай відповідь: коли "картку львів'янина" почнуть видавати усім

Новина - Події - Отримай відповідь: коли "картку львів'янина" почнуть видавати усім

Події
03 листопада 2016 15:02

До кінця 2016 року "Картку львів’янина", яку зараз отримують лише учасники АТО, почнуть видавати всім мешканцям. Власники картки зможуть використовувати її для отримання адмінпослуг та інших сервісів, а в подальшому і як е-квиток для проїзду в громадському транспорті.

"Зараз "Картка львів’янина" видається лише учасникам АТО. Але ми вже завершили її тестування і цього року плануємо почати видавати картку всім львів’янам", – сказав під час дискусії "Картка львів’янина – концепція розвитку" 2 листопада в.о. начальника ІТ-управління Львівської міськради Іван Коржов.

Менеджерка проекту "Картка львів’янина" Ярина Возняк розповіла про те, що усього з часу впровадження "Картки львів’янина" учасники АТО отримали близько 1,8 тис. карток.

"Зараз картка дає доступ до електронних сервісів через особистий кабінет мешканця, а також можливість ідентифікації за допомогою використання цифрового підпису та BankID. Для учасників АТО ця картка також є посвідченням для пільгового проїзду у громадському транспорті. "Картка львів’янина" діє також як звичайна банківська платіжна картка. На неї можуть надходити кошти, нею можна розраховуватися", – сказала Ярина Возняк.

Як уточнив у коментарі ZAXID.NET Іван Коржов, наразі у мерії готують проект ухвали, яким дозволять видавати "Картки львів’янина" всім мешканців. Він зазначив, що якщо депутати підтримають ухвалу під час наступного засідання сесії, то картки найімовірніше почнуть видавати вже в листопаді.

Для отримання "Картки львів’янина" треба буде прийти до з Центрів надання адмінпослуг, заповнити там відповідні документи і після цього одержати картку в одному з відділень "Ощадбанку".

Коржов також зазначив, що планується запровадити кілька версій картки – безкоштовну з базовим функціоналом і платну з додатковими функціями та цифровим підписом. "Для різних категорій "Картка львів’янина" матиме різний набір функцій. Наприклад, для держслужбовців буде більше можливостей щодо ідентифікації на своїх порталах", – сказав Коржов.

У подальшому планується, що "Картку львів’янина" власники зможуть використовувати як електронний квиток для проїзду громадському транспорті. Картку також інтегрують з ресурсом Іnfolviv для сплати комунальних послуг онлайн. Таким чином мешканці Львова отримають низку додаткових зручностей.

Нагадаємо, "Картку львів’янина" презентували у липні 2015 року. Понад рік її видають лише учасникам АТО, щоб спростити їм отримання адміністративних та соціальних послуг.

Дивись ще: 

Із сиром пироги: завтра львівські господині влаштують масштабну "вареникову" акцію

Дізнайся: на якому місці Львів по комфортності проживання

Поїхали: зі Львова пустили новий експрес-поїзд

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах