Розібрались "по дорослому": власник атракціону у центрі Львова покусав комунальника

Новина - Події - Розібрались "по дорослому": власник атракціону у центрі Львова покусав комунальника

Новина - Події - Розібрались "по дорослому": власник атракціону у центрі Львова покусав комунальника

Події
09 листопада 2016 13:56

У неділю у Львові біля Оперного театру сталася сутичка між власниками дитячих електромобілів та працівниками "Муніципальної дружини". Внаслідок бійки постраждав один з "муніципалів".

Нагадаємо, у вересні виконком мерії зобов’язав ЛКП "Муніципальна дружина" очистити історичний центр міста від нелегальних атракціонів та дитячих електромобілів. Такі дитячі машинки здають в оренду два приватні підприємці на площі біля Оперного театру.

"5 листопада ми вручили підприємцям Михайлу Каламуняку та Олені Животовій рішення виконкому про демонтаж дитячих електромобілів. Жодної реакції на це не було. Відтак, 6 листопада працівники "Муніципальної дружини" поїхали демонтувати машинки", – розповів ZAXID.NET директор ЛКП "Муніципальна Дружина" Юрій Діль.

За його словами, між найманим працівником ФОП Животової Олегом Спиридоновим та "муніципалами" сталася сутичка, яка тривала близько 40 хвилин. "Під час бійки Спиридонов вкусив нашого працівника за руку. Ми викликали поліцію, патрульні затримали Спиридонова. Він написав скаргу на нашого працівника про нібито образи. Натомість наш працівник зняв побої і також написав заяву до поліції", – зазначив Юрій Діль.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Львова, під час сутички підприємець також штовхнув патрульного і намагався чинити опір. Відтак, його затримали і доставили до відділу поліції для складання адмінпротоколу про хуліганство.

Юрій Діль також розповів, що того дня "муніципалам" таки вдалося конфіскувати два дитячі електромобілі, ще два зламали під час сутички.

"Решта машинок лишилася у Спиридонова. Зараз Спиридонов сам показово їздить на одному з електромобілів. Інші машинки поки не виставляє на площі біля Оперного", – сказав Діль і додав, що інший підприємець, Михайло Каламуняк, наразі сам прибрав свої машинки з площі.

Додамо, що конфлікт навколо нелегальних дитячих машинок, які підприємці здають в оренду на проспекті Свободи, триває близько року. У грудні 2015 року депутати ЛМР прийняли ухвалу про заборону встановлення будь-яких атракціонів на площі перед Оперним театром. Після цього там демонтували дві каруселі, проте дитячим електромобілям ані правоохоронці, ані чиновники так і не змогли дати ради.

Кілька приватних підприємців продовжують здавати дитячі машинки на прокат і стверджують, що на них дія ухвали не поширюється, оскільки пункти прокату діють не на площі перед Оперою, а в під’їздах будинків на проспекті Свободи. Проте діти, батьки яких беруть на прокат електромобілі в підприємців, перетинають проїжджу частину і катаються безпосередньо біля Оперного театру.

Дивись ще: 

Дізнайся: як зміниться рух львівських маршруток після запуску трамвая на Сихів

Відбувся переляком: чиновника-хабарника львівський суд поновив на посаді

У Львові аварія: п'яний водій розтрощив три автомобілі і втік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах