Та невже: ЛОДА визначила три ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу

фото з сайту sdelanounas.ru

фото з сайту sdelanounas.ru

Події
10 листопада 2016 13:23

До 10 грудня ЛОДА планує оголосити конкурс на будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині. За словами голови ЛОДА Олега Синютки, замість однієї визначено три земельні ділянки, де може здійснюватись будівництво: у Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районі.

"Наразі уже підготовлена документація для оголошення конкурсу на визначення інвестора для будівництва сміттєперебного комплексу, однією з умов якого буде представлення готового проекту заводу. Кожен потенційний інвестор зможе обирати одну з запропонованих ділянок та давати свої пропозиції щодо способу переробки відходів. Зокрема, є можливості з виготовлення rdf-палива, біодизелю та органічних елементів, які потім будуть захоронюватись", - розповів Олег Синютка на прес-конференції 10 листопада, повідомляє zaxid.net.

Він зазначив, що ЛОДА уже провело переговори з представниками 26 компаній-інвесторів щодо будівництва заводу. Серед них, зокрема "ACCIONA", "Industrial FITON", "Ecodevelop", ТОВ "КліарЕнерджі", "Захід Ресурс", "ГРАД 200".

Вони зможуть вибрати одну з трьох земельних ділянок та запропонувати свій проект сміттєпереробного заводу. Йдеться, зокрема, про:

 земельну ділянку площею 12,8 га у Яворівському районі
 земельну ділянку площею 15 га у Новому Роздолі, Миколаївський район
 земельну ділянку поблизу с. Брониця, Дрогобицького району, площею 3 га

За словами Синютки, паралельно Львівська мерія має оголосити міжнародний конкурс на виготовлення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Дивись ще:

Скільки потрібно часу та грошей на сміттєпереробний завод у Львові

Поляки збудують сміттєпереробний завод біля Львова

Садовий розказав, яким буде новий сміттєпереробний завод (відео)

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах