Поїхали: через Львівщину прокладуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Новина - Події - Поїхали: через Львівщину прокладуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Новина - Події - Поїхали: через Львівщину прокладуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Події
10 листопада 2016 15:33

Автобан А4 – найдовша польська магістраль та частина міжнародного транспортного шляху Е40 "Лісабон – Шанхай". Ця траса вже "вперлася" у кордон України і дійшла до пункту пропуску "Корчова – Краківець". Під час Економічного форуму обговорили, чому важливо якнайшвидше будувати продовження цієї дороги на Львівщині та що це дасть регіону.

"Львівщина займає унікальне географічне розташування. Шість важливих міжнародних переходів, які йдуть в Україну, пролягають саме через Львівську область. Логічно, що цей регіон чекають великі інвестиції в розвиток інфраструктури", – зазначив Ростислав Кісіль, президент поштово-логістичної групи Meest Group.

Зокрема, він наголосив, що одним із найпріоритетніших завдань для України зараз є продовження міжнародного автобану E40: "Ця магістраль проходить через головні міста Центральної Європи, саме уздовж неї найбільше побудовано та найактивніше розвиваються виробництва. Ця дорога вже "вперлася" у кордон України і дійшла до Краківця (йдеться про польську магістраль А4, – ред.) Ще до Євро-2012 були розмови, що побудують дорогу Краківець – Львів – і далі на Броди".

Додамо, траса A4 – найдовша польська автомагістраль, розташована в південній частині країни і є польською ділянкою міжнародного автошляху E40. На території Польщі розпочинається в Єндриховіцах, проходить через Легницю, Вроцлав, Ополе, Глівіце, Катовіце, Краків, Тарнув, Ряшів і закінчується у пункті пропуску "Корчова – Краківець" на кордоні з Україною.

Уже в 2015 році фактична інтенсивність руху на деяких ділянках цієї дороги перевищила прогнозовані показники на 2030 рік. Зокрема, на платному відрізку дороги А4 Вроцлав – Сосніца інтенсивність руху досягла 74 тисячі проїздів на добу і була значно більшою, ніж очікували.

Поїхали: через Львівщину прокладуть європейський автобан Лісабон – Шанхай фото

Міністр інфраструктури Володимир Омелян додав: "У нас є купа доріг, коли з європейського боку йде чотирисмуговий автобан, а з боку України він переходить у ніщо. Це дискомфорт як для українців, так і для європейців. Ми хочемо спільно звернутися до Єврокомісії, отримати необхідні кошти (і з українського бюджету також), щоб завершити цю мережу в Україні, щоб вона не вела в нікуди. Окрім того, проведемо зустрічі з представниками "автодорів" Польщі, Словаччини, Румунії, щоб відпрацювати політику розбудови автомобільних та прикордонних переходів".

За словами Ростислава Кісіля, магістраль А4 має "переходити" у кільцеву дорогу на Львівщині: "Передбачено створити логістичний центр на 50 гектарах землі. Я знаю, що на цей центр вже є інвестори. І вони чекають. Це буде продовження головного магістрального шляху. Це замкне кільце навколо Львова (із півночі) розв’яже інфраструктуру, адже зараз пропускна здатність доріг є дуже обмеженою".

Поїхали: через Львівщину прокладуть європейський автобан Лісабон – Шанхай фото 1

Ростислав Кісіль додав, що розбудова інфраструктурних артерій Львівщини дасть поштовх для розвитку бізнесу, індустріальних парків, побудови виробництв, збільшення податкових надходжень тощо. "Нам потрібно запустити сюди європейські магістралі, дозволити реформувати інфраструктурні об’єкти та отримувати з цього правильні дивіденди", – підсумував він.

Наразі очікуємо відповіді на запити від Міністерства інфраструктури України та Львівської обласної державної адміністрації щодо деталей, маршруту та перспектив розбудови магістралі А4 на Львівщині.

Нагадаємо, у березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia ("Карпатський шлях"). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України, зокрема і до Львова.

Джерело: Tvoemisto.tv

Дивись ще: 

Дізнайся: як зміниться рух львівських маршруток після запуску трамвая на Сихів

Відбувся переляком: чиновника-хабарника львівський суд поновив на посаді

У Львові аварія: п'яний водій розтрощив три автомобілі і втік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах