Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові

Новина - Події - Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові

Новина - Події - Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові

Події
23 листопада 2016 13:13

21 листопада на спільному засіданні депутатських комісій депутати Львівської міської ради вирішили збільшити фінансування на реалізацію проектів громадського бюджету Львова. У 2017 році за бюджетні кошти у кожному районі міста реалізують від 10 до 12 проектів на загальну суму 17,5 млн грн.

Майже третина усіх малих проектів (20 з 63) присвячена спортивній тематиці, зокрема, облаштування чи вдосконалення спортивних майданчиків чи інших ігрових зон. 12 проектів-переможців є освітнього напрямку, хоча вони є локальними і спрямовані також певним чином на спортивне дозвілля: модернізація майданчиків, облаштування молодіжного простору, огорожі чи ремонт шкільного подвір’я.

Серед великих проектів є четверо проектів-переможців. Три проекти буде реалізовано у Шевченківському районі, зокрема відновлення парку "700-річчя" та центральної алеї у Замарстинівському парку, а також утеплення стін та ремонт даху у школі №57. Ще один великий проект також стосується школи, зокрема облаштування огорожі довкола школи №8, що на вул. Підвальній, 2.

ZAXID.NET пропонує ознайомитись з проектами-переможцями та побачити, як покращиться ваш район уже у наступному році.
 


Великі проекти (вартістю від 200 тис. до 3 млн грн):


Відновлення Замарстинівського парку

За 2,7 млн грн мешканці Шевченківського району відновлять центральну алею парку, а також доріжки, які сполучають парк із вул. Щурата. Це один із чотирьох великих проектів, які перемогли у рамках громадського бюджету Львова. За ці кошти мешканці хочуть встановити вуличне освітлення, лавочки, відновити покриття доріжок та збільшити озеленення. Зокрема, у парку облагородять центральну клумбу, газони, облаштують місце для проведення майстер-класів, а також два нових майданчики: дитячий та для вигулу собак.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото

У кошторис проекту закладені кошти на розробку дизайн-проекту та приблизна вартість його реалізації. До слова, саме за проект відновлення Замарстинівського парку проголосувала рекордна кількість людей – 1381.

Ремонт і облаштування внутрішнього фасаду школи №57

На вул. Жовківській, 6, у школі №57 утеплять стіни, відремонтують дах та розфарбують стіни. На це з міського бюджету виділять понад 900 тис. грн. Як зазначає авторка проекту Олеся Вовк, його метою є зменшення витрат на газ та теплопостачання.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 1
 

"Метою є забезпечити належний температурний режим, зменшити захворюваність учнів, покращити стан будівлі, унеможливити руйнування школи шляхом попадання води через аварійний дах.Ремонтні роботи дозволять облаштувати фасад школи, покращити зовнішній вигляд та стан 140 річної будівлі в історичному ареалі", - йдеться у описі проекту.

Облаштування огорожі довкола школи на вул. Підвальній

За 870 тис. грн на вул. Підвальній, 2, довкола школи №8 зведуть огорожу. "Облаштування нової огорожі завершить архітектурний комплекс навчального закладу (школа знаходиться в охоронній зоні історичної спадщини ЮНЕСКО), що ввійде у загальноміську програму розвитку міста Львова до 2020 року", - зазначено в описі проекту.

Відновлення парку "700-річчя"

За 2,5 млн грн у місті відновлять територію парку "700-річчя", що у Шевченківському районі. Тут встановлять вуличне освітлення, прокладуть пішохідні доріжки, вуличні меблі. На території парку також облаштують дитячий маданчик та місце для вигулу собак.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 2
 

Львів'яни обрали також 63 малих проектів (вартістю до 200 тис. грн). У кожному районі Львова реалізують приблизно по 10 проектів, які отримали набрали найбільше голосів.


У Галицькому районі реалізують 11 малих проектів:


Зокрема на проспекті Свободи облаштують пандуси при вході у Національний музей ім. Андрея Шептицького, облаштують майданчик для гри у петанк на вул Валовій, що поблизу Порохової вежі, нанесуть розмітку на велодоріжки, а також облаштують кілька громадських просторів, серед яких:

Кімната матері і дитини у Парку культури

Христина Мисак, головний адміністратор львівського Парку культури, зареєструвала проект створення кімнати матері і дитини. На облаштування дитячої кімнати у Парку культури витратять майже 200 тис. грн у 2017 році.



Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 3
 

"Близько 60% відвідувачів Парку культури є батьками з дітьми, а це майже 5-7 тис. людей за тиждень (згідно з дослідженням Інституту міста, травень 2015). Велика частина з них - це матері з дітьми, які не мають комфортних умов для годування та переодягання дитини у парку, що є особливо дискомфортно у несприятливу погоду", - зазначено в описі проекту.

Дитячий простір у сквері Святого Юра

ГО "Батьки в дії" та члени МГО "ПЛАСТ-НСОУ" пропонують розробити та створити у сквері Святого Юра дитячий простір європейського зразка. Відповідний проект запропонувала Наталія Цюпак. Його вартість становить 200 тис. грн.



Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 4
 

"Своїм проектом ми передбачаємо максимальне використання елементів із природних матеріалів, різний рельєф із зачіпками і перелазами для просторового розвитку дитини та кілька ігрових елементів", - зазначено в описі проекту.


У Залізничному районі реалізують 10 малих проектів:


Біля школи №64, що на вул. Вигоди, замінять дорожнє покриття, а також облаштують громадські простори на території шкіл №77 та №41. Серед проектів, які реалізують у рамках громадського бюджету, є також:

Студія звукозапису "Брунька"

Олександр Агашков запропонував створити студію звукозапису "Брунька" на вул. Повітряній, що у Залізничному районі Львова. Вартість цього проекту, за підрахунками автора, становить майже 200 тис. грн, які підуть на закупівлю необхідного обладнання.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 5
 

"Створення студії звукозапису/репетиційної платформи у культурно-мистецькому центрі Супутник – завдання, яке диктує час та запит професійного та аматорського середовища музикантів, дикторів, журналістів, акторів, творців аудіо продукції широкого вжитку (від озвучення кінокартин до запису привітань та рекламної продукції). Якісно облаштована, технічно оснащена студія звукозапису/репетиційної платформи буде першою в існуючих установах та закладах культури міста", - пише автор проекту.

Відновлення стадіону на вул. Любінській

Іван Дупляк зареєстрував проект відновлення стадіону на вул. Любінській, 93б, вартістю 154 тис. грн. Чоловік додав до опису кілька фото теперішнього стану стадіону, який поріс травою.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 6

Теперішній стан стадіону. Фото: Івана Дупляка

"Спортивний стадіон не відповідає сучасним вимогам, потребує реконструкції та будівництво нових спортивних споруд для занять загальною фізичною підготовкою. Це завдання повинно бути реалізовано першочергово, оскільки цей стадіон є центом дитячо - юнацького та масового спорту", - зазначено в описі проекту.


У Личаківському районі реалізують 12 малих проектів:


6 з 12 присвячено благоустрою на території шкіл. Поблизу навчальних закладів у цьому районі створять також мережу велопарковок, а також облаштують кілька громадських просторів:

Сквер з інклюзивними ігровими елементами

Христина Валько зареєструвала проект облаштування скверу на вул. Молочній, що на Знесінні, вартістю майже 200 тис. грн, який переміг під час голосування на громадському бюджеті Львова.



Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 7
 

"Мешканці Знесіння давно чекають на сучасний громадський дитячий простір у своєму мікрорайоні. Ми пропонуємо облаштувати сквер між вулицями Молочною та Потелицькою, покращити його озеленення, встановити невеликий адаптований та сучасний дитячо-спортивний майданчик, а також доповнити дитячий простір ігровими елементами для дітей з особливими потребами, що проживають в мікрорайоні", - зазначено в описі проекту.

Оновлення бібліотеки №35

Остап Готь, автор проекту оновлення бібліотеки №35, пропонує створити тут кілька зон, зокрема відкрити лекторій, який вміщував би 30-40 людей, облаштувати арт-зону для малювання, на території бібліотеки облаштувати дитячий майданчик та встановити стоянки для велосипедів.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 8

Соціальний зал "Манівці" на Погулянці

Проектом покращення соціального залу "Манівці", що на Погулянці, передбачено встановити два повітряних теплових насоси (для мінімізації витрат на опалення, а також зниження вологості в приміщенні) та купити інвентар для груп раннього спортивного розвитку (діти 0,5 - 5 років). Вартість реалізації проекту 200 тис. грн.

"Зараз у приміщенні працює електричний котел, який, окрім опалення, забезпечує гаряче водопостачання. Однак такий спосіб опалення є надто затратним. Окрім цього, значною проблемою у залі є високий рівень вологості повітря, через що "цвітуть" стіни та руйнується приміщення. Встановлення повітряних теплових насосів дозволить вирішити одночасно дві проблеми: зменшити витрати на опалення на 40% та висушити приміщення до реконмендованих для спортзалів норм", - йдеться в описі проекту.


У Франківському районі реалізують 10 малих проектів:


3 з 10 проектів бутудь реалізовані на території шкіл. На вул. Повстанській та Рудницького замінять тротуарне покриття, а також відновлять кілька громадських просторів, зокрема:

Дитячий спортивний майданчик на вул. Рубчака

На вільній ділянці поблизу будинків на вул. Рубчака 5 та 7 створять дитячий майданчик. Цей проект зареєстрував на сайті громадського бюджету Михайло Яремко, мешканець вул. Рубчака.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 9


"Два багатоквартирні будинки, що на вул. Рубчака, нараховують 180 квартир. На прибудинквій території знаходиться дитячий майданчик (саморобні гойдалки зварені з металлу забудовником). Є вільне місце та немає дерев. Плануємо на вільному місці поставити спортивний майданчик з гумовим покриттям, довкола майданчика висадимо дерева та живу огорожу (живопліт)", - зазначено в описі проекту.


У Шевченківському районі реалізують 10 малих проектів:


Зокрема, мешканці цього району зібрали 450 голосів на закупівлю обладнання для дитячої реанімаційної лікарні. Тут буде спеціальне місце для вигулу собак на вул. Біберовича, 15, а на місці старої автостоянки облаштують спортивний комплекс.

Спортивний майданчик замість колишньої автостоянки

На вул. Жовківській, 57, на місці колишньої автостоянки мешканці хочуть створити спортивний майданчик. Цей проект підтримало понад 170 людей, а також депутати Львівської міськради, які затвердили його у списку переможців.

Вуличні тренажери, гойдалки та арт-зона: які громадські простори з’являться у Львові фото 10

"Ще за радянських часів ця територія була облаштована як спортивний майданчик, обладнана спортивними обєктами та спорядженням, де проводили дозвілля мешканці нашого мікрорайону. Територія зараз в занедбаномустані, туди зносять сміття", - написала Галина Мельник, авторка проекту.

Зокрема, тут облаштують кілька зон з вуличними тренажерами та спортивними об’єктами для дітей різного віку. Кошторис проекту 200 тис. грн.


У Сихівському районі реалізують 10 малих проектів:


6 з 10 стосуються облагородження території навчальних закладів. Зокрема, створення майданчиків для ігор та оновлення бібліотеки. На вул. Стрийській, 75, як і у Шевченківському районі, також облаштують місце для вигулу та собак.

Повний перелік проектів-переможців опублікований на сайті громадського бюджету Львова.

Дивись ще: 

Невже: лоукостер, який може почати літати зі Львова, запровадить безкоштовні рейси

Поїхали: у Львові відкривають для проїзду трамваїв дві ключові вулиці

Льодові скульптури, хода звіздарів та 12 страв: чим дивуватиме Різдвяний ярмарок на площі Ринок

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах