Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році

Новина - Події - Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році

Новина - Події - Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році

Події
27 грудня 2016 11:56

Трамвай на Сихів, тролейбус до нового терміналу, ремонти доріг, каналізування вулиць, будівництво колекторів, "Місця щасливих людей", вшанування Небесної Сотні - короткі підсумки реалізованих інфраструктурних проектів в цьому році у Львові наводить ЛМР. 


Трамвай поїхав


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото

17 листопада у Львові урочисто відкрили трамвай на Сихів. Поки маршрут під номером "8" їде з пл.Соборної до кінотеатру ім.Довженка. Будівництво трамвайної колії, яка сполучила найбільший житловий масив з центром міста, фінансувала міська рада та ЄБРР, грантовими коштам до проекту долучився уряд Німеччини. Довжина колії – 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна заїхати за 25-30 хв. На новому маршруті курсує 7сучасних трамваїв львівського виробництва та капітально відремонтовані вагони. Цей інфраструктурний проект -один з найбільших проектів, які реалізовані в Україні з часів незалежності.


Тролейбусом – до нового аеропорту


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 1

Для зручності львів’ян та гостей міста до нового терміналу летовища будують тролейбусну лінію, забезпечивши таким чином комфортне електротранспортне сполучення з центральною частиною міста.


Ремонти доріг


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 2

Ремонт провели на понад 287 тис. м.кв. міських шляхів. Серед найбільших об’єктів – вул.Київська, вул.Русових, вул.Котляревського, Нечуя-Левицького, вул.Садова, вул.Богданівська, вул.Кирилівська, вул.Творча, вул.Хлібна, вул.Пимоненка, вул.Замкова, вул.Ангеловича, вул.Аркаса, вул.Молдавська, вул.Підміська, вул.Кульчицької, вул.Гамалії, вул.Корейська тощо.


Каналізування вулиць


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 3

Прокладено 1,8 км нових каналізаційних трубопроводів, що дало змогу підключитися до каналізації мешканцям вул. Зборівська, Січнева, Горівська, Дріжджова, Милорадовича, Бахматюка, Поморянська, Миргородська.


Гідрозатвори


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 4

Розпочали капітально ремонтувати  мережі дощової каналізації зі встановленням гідрозатворів. До кінця року планується облаштувати близько 300 дощоприймачів гідрозатворами в центральній частині міста. Це дозволить унеможливити поширення неприємного запаху  із побутових стічних вод, що потрапляє в атмосферу через несправні гідрозатвори дощової каналізації.


Ремонти шляхопроводів


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 5

По шляхопроводі, що на вул.Городоцькій, можна буде їздити безпечно. Аварійний міст, який відслужив понад 50 років, капітально ремонтують. Фактично оновлений міст, проїзну частину якого розширили до чотирьох смуг, прослужить щонайменше ще 80 років.


Нові колектори


Під час реконструкції дороги на вул. Мечнікована ділянці від вул.Пекарської до вул.Личаківської замінили найстаріший у Львові колектор 1898 року побудови, проклали нові водопроводи. А на вул. Стуса замінили ділянку старого колектора, ня якому часто траплялися аварійні пориви. Старі труби довжиною1400 метрів від вулиці Стуса, 17 до вулиці Угорськоїзамінили на об’ємніші.


Місце щасливих людей


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 6

Торік міське управління архітектури провело всеукраїнський конкурс на найкращий проект облаштування громадського простору Кузьми під назвою "Місце щасливих людей". Цього ж року у міському бюджеті вже передбачили 500 тис грн. на передпроектні роботи на пл. Гасина, де й буде розміщено простір: ремонт мереж, консультації, підготовку попереднього завдання. 17 серпня, у день народження музиканта, на місці майбутнього простору розмістили паспорт об’єкта, де є візуалізації та детальний опис проекту.


Вшанування Небесної Сотні


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 7

Оголосили повторний конкурс на концепцію громадського простору пам'яті Небесної сотні. Прийом конкурсних робіт від українських архітекторів триватиме до лютого. Для авторів трьох найкращих проектів передбачено призовий фонд із міського бюджету у розмірі 180 тис. грн. Йдеться про створення громадського простору з меморіалізацією подій Революції Гідності на території вул. Кривоноса ("Губернаторські вали") у Львові. Із 1 лютого триватиме опрацювання робіт і формування публічної виставки для оцінки громадськістю. Засідання журі планують провести 16-18 лютого. Оголосити результати та відзначити переможців мають намір 20 лютого 2017 року.


Велопрокат


Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році фото 8

Працює 7 терміналів системи муніципального велопрокату, укомплектованих 55 велосипедами. З них 5 німецька компанія NextBike, за сприяння Львівської міської ради, змонтувала ще торік: на пл. Ринок, біля бізнес-центру "Технопарк" (вул. Героїв УПА), Аквапарку (вул. Княгині Ольги), Львівського національного університету ім. І. Франка та НУ "Львівська Політехніка". Цьогоріч закупили ще 2 станції на проспекті Чорновола – біля МакДональдсу та біля Арсену. У 2017 році планують змонтувати ще 17 велотерміналів.

Дивись ще: 

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році

Прямуємо до ЄС: Київ, Львів та Париж зв’яже новий потяг "Укрзалізниці"

QR-код та смс: у Львові будуть креативно сповіщати коли приїде маршрутка

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах