Скандал: лікарів наркодиспансера, які приймали аналізи у голови Жовківської РДА, звільнили

Новина - Події - Скандал: лікарів наркодиспансера, які приймали аналізи у голови Жовківської РДА, звільнили

Новина - Події - Скандал: лікарів наркодиспансера, які приймали аналізи у голови Жовківської РДА, звільнили

Події
01 сiчня 2017 16:01

Із Львівського обласного наркологічного диспансера звільнили двох лікарок, які приймали аналізи у затриманої за підозрою нетверезому водінні голови Жовківської райдержадміністрації Надії Щур. Про це повідомила керівниця департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністарції Ірина Микичак.

На своїй сторінці у Facebook Ірина Микичак опублікувала фотографії двох наказів про звільнення за підписом головного лікаря обласного наркодиспансеру Мирослави Кабанчик. Також, як повідомила Ірина Микичак, департамент охорони здоров'я ЛОДА проведе службову перевірку в обласному наркологічному диспансері.

"Разом з головою комісії з охорони здоров'я обласної ради Михайлом Гичкою зустрілись із народним депутатом України Володимиром Парасюком, командиром підрозділу ДПП Андрієм Пушкарем, представником громадськості Наталією Шелестак, помічником народного депутата Іриною Голуб, головним лікарем Мирославою Кабанчик у приміщенні відділення облнаркодиспансеру по вул. Науковій. Вислухали аргументи усіх присутніх. Після зустрічі головний лікар своїм наказом звільнила медпрацівників, що чергували у ніч з 29 на 30.12.2016 року", – написала Ірина Микичак.

У опублікованих наказах вказано, що підставою для звільнення стали заяви командира батальйону Патрульної поліції Андрія Пушкаря та помічниці народного депутата Володимира Парасюка Ірини Голуб.

Водночас департамент охорони здоров'я ЛОДА звернувся до обласної прокуратури і управління національної поліції зі скаргою на дії Володимира Парасюка, який "незаконно позбавив особистої свободи і перешкоджає професійній діяльності головного лікаря Львівського обласного клінічного наркологічного диспансеру М. Кабанчик, закривши її в кабінеті і вимагаючи звільнити працівників, які проводили освідчення громадянки Щур".

Нагадаємо, 30 грудня, на трасі Львів-Рава-Руська патрульні зупинили автомобіль, який маневрував дорогою. За кермом була 46-річна голова Жовківської РДА Надія Щур. Поліцейські підозрюють, що вона була у нетверезому стані. Надія Щур відмовилась проходити тест на драгері, її доставили у Львівський обласний наркологічний диспансер, де вона здала аналізи та пішла додому.

На місце події приїхав народний депутат Володимир Парасюк, який стверджує, що головна лікарка диспансеру Мирослава Кабанчик сфальсифікувала результати аналізів на стан алкогольного сп'яніння. Результати перевірки показали 0,3 моль алкоголю, тобто вона була твереза. Лікарі диспансера пояснили активістам неадекватний стан водійки тим, що у неї високий артеріальний тиск. Володимир Парасюк зачинився у кабінеті з головною лікаркою наркодиспансера і не впускає поліцію.

Після цього інциденту голова Жовківської РДА Надія Щур написала заяву на звільнення.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Дідух, шопка, вертеп: львівський різдвяний тлумачник

Не мерзни на зупинці: у Львові змінили 7 автобусних маршрутів

Невже:з лютого ліки мають подешевшати вдвічі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах