Радіти чи сумувати: Львів визнали одним з найдешевших міст світу

Новина - Події - Радіти чи сумувати: Львів визнали одним з найдешевших міст світу

Новина - Події - Радіти чи сумувати: Львів визнали одним з найдешевших міст світу

Події
13 сiчня 2017 11:00

Львів визначено одним з найдешевших у світовому індексі вартості життя Numbeo. Місто посідає 475 місце з 484 міст, які включені в рейтинг Numbeo. Відтак за Львів дешевші хіба що деякі міста Індії та столиця Єгипту, інформує lviv.com з посиланням на Hmarochos.

Базу даних Numbeo, створену в 2009 році, створюють завдяки анкетам, які заповнюють користувачі. Мешканець міста вказує ціни на різні групи товарів та послуг. Після отримання достатньої кількості заповнених анкет дані перевіряють, з них прибирають аномальні та пікові значення, а з решти цін виводять середнє значення. Індекс враховує вартість товарів, послуг, нерухомості. У списку за 100% беруть Нью-Йорк, а всі інші міста розташовуються або вище (дорожче Нью-Йорка), або нижче нього (дешевше Нью-Йорка).

Станом на початок 2017-го року Львів займає 475-те місце в рейтингу, дешевшою вартість життя є лише в деяких містах Індії та столиці Єгипту. Варто зауважити, що серед інших українських міст, що потрапили в базу даних, він також є найдешевшим: Київ посів 458-ме місце, Харків — 465-те, Дніпро — 472-е, Суми — 473-е.

Найдорожчим у світі виявилося місто Гамільтон, яке знаходиться на Бермудських островах і нараховує близько тисячі мешканців. Також у списку лідирують міста Швейцарії: Женева, Базель, Цюрих, Цуґ, Лозанна, Верн, Луґано.

Радіти чи сумувати: Львів визнали одним з найдешевших міст світу фото

Дивись ще: 

Сиди вдома: у Львові очікуються хуртовини

Будь в курсі: де у Львові сьогодні немає світла та коли включать

Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах