Серйозна сума: стало відомо, скільки коштуватиме сміттєпереробний завод на Львівщині

Новина - Події - Серйозна сума: стало відомо, скільки коштуватиме сміттєпереробний завод на Львівщині

Новина - Події - Серйозна сума: стало відомо, скільки коштуватиме сміттєпереробний завод на Львівщині

Події
27 сiчня 2017 16:52

Протягом тижня ділянку на території гірничо-хімічного підприємства ДГХП "Сірка" передадуть під сміттєпереробний завод у підпорядкування Львівсьої міської ради. Відповідне доручення дав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман голові ЛОДА Олегу Синютці. На будівництво нового сучасного переробного комплексу із полігоном витратять близько 25 мільйонів євро. Про це стало відомо після сьогоднішньої прес-конференції глави Уряду у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

"Треба створювати новий сучасний сміттєпереробний комплекс для Львова. І тут потрібна нова ділянка. Я дякую голові ЛОДА, що було проведено величезну роботу, щоб знайти відповідні ділянки для такого комплексу на Львівщині. Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення твердих побутових відходів у Львові, що одну із трьох ділянок, які були виставлені на конкурс, буде знято із нього, і передано Львівській міській раді, щоб вони почали проектування і будівництво такого полігону і комплексу по сміттєпеперобці", – повідомив він.

Також прем’єр додав, що ділянку мають передати впродовж тижня.

Окрім того Володимир Гройсман прокоментував критичну ситуацію із вивезенням сміття у місті.

"Моє завдання допомогти всім, чим можливо львів’янам. Із іншої сторони хочу сказати, що це зона відповідальності міської влади, яка багато разів експлуатує цей полігон і, на превеликий жаль, на ньому не було зроблено необхідних заходів, щоб він став по-справжньому екологічно-безпечним, технологічно якісним і дав можливість підтримувати в чистоті усю Львівську область", – наголосив глава уряду.

Також прем’єр-міністр зауважив, що майбутній полігон мав би бути побудований за півроку.

Водночас мер Львова заявив, що сучасний сміттєпереробний комплекс обійдеться місту в 20 – 25 мільйонів євро.

"Сьогодні я скерував відповідний лист голові ЛОДА Олегу Синютці за дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана… Очікую на оперативне розпорядження від ЛОДА, щоб із наступного тижня ми приступали до роботи", – повідомив Андрій Садовий.

Як відомо, Володимир Гройсман вимагає реальний план дій із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і надав Садовому шість місяців для зведення нового сміттєпереробного комплексу. Також вже офіційно відомо, що повідомляв, новий полігон для львівського сміття створять на Яворівщині. Сьогодні Володимир Гройсман приїхав домовлятися, щоб на Грибовичі тимчасово возили сміття.

Якщо влада Львова неспроможна вирішити проблему зі сміттям необхідно допомогти львів’янам. Відповідну вказівку дав Президент України Петро Порошенко.

Як відомо до моменту Грибовицької трагедії Львів відмовив 43 інвесторам у будівництві сміттєпереробного заводу.

Дивись ще: 

Чергова спроба: скандальний львівський ДАЇшник Богдан Мицак поновився на роботі

Є план: стало відомо, як Гройсман збирається рятувати Львів від сміття

До нас їде ревізор: за добу у Львові вивезли майже половину сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах