Найгуманніший суд у світі: львівський суд відмовив в арешті київського судді-хабарника

Новина - Події - Найгуманніший суд у світі: львівський суд відмовив в арешті київського судді-хабарника

Новина - Події - Найгуманніший суд у світі: львівський суд відмовив в арешті київського судді-хабарника

Події
30 сiчня 2017 09:34

Галицький районний суд міста Львова відмовив детективам НАБУ у клопотанні про арешт судді Солом’янського районного суду Києва, затриманого "на гарячому" під час отримання хабара. Про це повідомляє Захід.

Як зазначається, судді обрали підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Ухвалюючи рішення, суддя Галицького райсуду мотивував його публічним зверненням Вищої ради правосуддя.

На думку НАБУ, це рішення львівського суду є неприйнятним. "Ситуація, що склалася, на думку НАБУ, cуперечить букві і духу судової реформи. Закликаємо компетентні органи та громадськість дати їй належну оцінку, аби унеможливи повторення подібних випадків в майбутньому", - заявили у Нацбюро.

Між тим, за інформацією ЗМІ, суддею Солом'янського райсуду Києва, якого затримали на хабарі, виявився Сергій Зінченко. Про це повідомили джерела в адвокатських колах. Посередником в отриманні хабара, згідно з інформацією "Української Правди", був директор адвокатського бюро "ПМ і Компанія" Віталій Холоденко. Отриманий хабар у розмірі $22 тис. вони мали передати службовим особам Міністерства юстиції України за сприяння у знятті арешту з приміщення, яке перебувало у заставі банку.

До слова, згідно з декларацією за 2015 рік, Зінченко має земельну ділянку площею 1310 кв м у селищі Зелений Бір Васильківського району Київщини. Окрім того, у нього є Lexus моделі LC460 L, 2007 року випуску. Відповідно до документа, у 2015 році суддя отримав 188900 грн зарплати, а його дружина Катерина — 18524 грн. Суддя також взяв кредит в банку у розмірі 89 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Департаменту захисту економіки Національної поліції спільно з детективами НАБУ затримали суддю Солом'янського суду міста Києва та його посередника - директора адвокатського бюро, - при отриманні хабара у $22 тис. Згодом затриманому "на гарячому" судді Солом’янського райсуду Києва, повідомили про підозру.

Дивись ще: 

Чергова спроба: скандальний львівський ДАЇшник Богдан Мицак поновився на роботі

Є план: стало відомо, як Гройсман збирається рятувати Львів від сміття

До нас їде ревізор: за добу у Львові вивезли майже половину сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах