Сумна річниця: згадуємо актуальні міркування Кузьми Скрябіна

Сумна річниця: згадуємо актуальні міркування Кузьми Скрябіна.

Сумна річниця: згадуємо актуальні міркування Кузьми Скрябіна.

Події
02 лютого 2021 09:31

Шість років тому, 2 лютого, у ДТП обірвалося життя Андрія Кузьменка, що упродовж 25 років був фронтменом гурту "Скрябін". Сьогодні, пропонуємо кілька міркувань музиканта, улюбленця мільйонів про Україну, її злободенні проблеми та майбутнє, якими він поділився під час бізнес-сніданку "BreakWest" у Львові.

"Я не уявляю майбутнє країни через 5 років з таким ставленням до дітей. Зараз виховується дуже багато незадіяних дітей і ця кількість збільшується в геометричній прогресії".

"Ми не контролюємо тих депутатів, яких ми обрали. Вони неконтрольовані. Я за кардинальні методи, за те, щоб їх садили в смітники... Бо люди, які пишуть закони для нас, а самі не несуть відповідальності… На концертах говорю багато радикальних речей, але я їм не страшний. Я для них не загроза. І люди для них не загроза".

"Паралель між Польщею і Україною: у них завжди був костел і ніколи до кінця не було совка, а була єдина мова. Це стержень, якого ніколи не було в нас. У них завжди було всього більше, ніж у нас. Тому прикордонна Україна завжди була більше розвинена, тут мали більший доступ до інформації".

"Згадую події 2004 року. Проявляється прислів’я: чого бідний, бо негідний, а негідний, бо бідний. Ти йдеш туди, думаєш, що заробиш бабок, а по факту кинули: і бабок не заробив, і заробив півкраїни ворогів. На все життя – вони не перебудуються, їх піснями не вилікуєш. Комусь поясниш, а комусь неможливо пояснити, а я і не буду пробувати. Та, я хотів заробити і тішився, що нам дали можливість заробити. А коли ото влупило, то я тішився, що мав такий досвід, бо якби так не сталося, я б пхався туди і пхався".

Нагадаємо, продюсер, телеведучий, актор і музикант Андрій Кузьменко загинув у ДТП 2 лютого 2015 року. В Криворізькому районі Дніпропетровської області. Автомобіль, яким керував Кузьма, зіткнувся з молоковозом. Співак загинув на місці.

17 серпня 2020 року, у День народження  Кузьми, президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв лідерові й засновнику гурту «Скрябін» Андрієві Кузьменку звання Героя України. Того ж дня у Львові стартували зйомки фільму «Я, «Побєда» і Берлін». Стрічку знімає Star Media, за підтримки Держкіно.

Окрім того, у знак пам’яті про львівського виконавця Андрія Кузьменка, 19 червня 2020 року на засіданні виконкому погодили облаштування «Місця щасливих людей» . Громадський простір облаштують на площі Олега Гасина у Львові, неподалік бібліотеки імені Стефанника. У сквері збудують асиметричні тротуари, які символізуватимуть пульс серця та активне життя загиблого музиканта. Їх викладуть зі спеціальних плит, відлитих з бетону та із шорсткою поверхнею.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах