Хохли та рагулі: львівська книгарня вилучила з продажу підручник, що принижує українців

Новина - Події - Хохли та рагулі: львівська книгарня вилучила з продажу підручник, що принижує українців

Новина - Події - Хохли та рагулі: львівська книгарня вилучила з продажу підручник, що принижує українців

Події
20 лютого 2017 09:36

У львівській книгарні "Є" продавався посібник з англійської мови, авторка якого називає українських селян "хохлами" та "рагулями". Після значного розголосу довкола видання, адміністрація книгарні вилучила книжку з продажу.

У суботу, 18 лютого, львів’янин Микола Сирота розповів на своїй сторінці у Facebook про те, що книгарня у центрі міста продає навчальні посібники антиукраїнського змісту.

"Гортав підручники й посібники з англійської мови - якраз дитині обирав щось для додаткового читання. І трапилась мені цікава книжечка в руки - підручник з розмовної англійської та до нього тоненький додаток - підручник англійської ненормативної лексики. Автор - така собі Світлана Варшавська, яка має у Львові власну лінгвістичну агенцію та видавництво. Книга надрукована теж у Львові - в друкарні Західно-українського консалтингового центру", - йдеться у дописі.

Хохли та рагулі: львівська книгарня вилучила з продажу підручник, що принижує українців фото

Сторінка з посібника (фото Миколи Сироти)

Авторкою цього посібника є львів'янка Світлана Варшавська. Вона є засновницею власної "лінгвістичної агенції", яка займається курсами іноземних мов, перекладами та видавництвом навчальної літератури.

Адміністрація книгарні швидко вилучила посібник з продажу. За словами арт-менеджерки книгарні "Є" у Львові Галини Сафроньєвої, причиною появи такого видання могла стати неуважність відділу постачання мережі.

"Річ у тім, що відділ постачання фізично не в змозі перечитати всі книги, які надходять до кожної книгарні (це кілька тисяч видань на один магазин). А оскільки книга з розділу "Навчальні посібники", то, здавалося б, має викликати найменше підозр на антиукраїнський характер. Принаймні така моя думка. Такі приклади трапляються надзвичайно рідко, тож цю книгу ми вилучимо з продажу, а на майбутнє будемо вдячні за Ваші думки та зауваження щодо контенту видань", - зазначила Галина Сафроньєва.

Також представниця книгарні додала, що вони вже передали до київського офісу "Є" пропозицію звернутись до СБУ у зв’язку з антиукраїнським змістом посібника.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Впала з даху церкви: у центрі Львова жінку вбила брила льоду

Експеримент: зупинки транспорту у центрі Львова дозволили обклеїти рекламою

Смертельна "гра" в соцмережах: львівська школярка ледве не перерізала собі вени

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах