Суд не указ: в парку "Знесіння" повним ходом йде будівництво

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
22 лютого 2017 16:36

Незважаючи на заборону Львівського обласного господарського суду, на території парку "Знесіння" за адресою  вул. Довбуша, 16, тривають будівельні роботи, повідомила керівник ГО "Магдебурзьке право" Зоряна Іванків у коментарі Львівському порталу.

За її словами, на території парку продовжують вирубувати дерева та вести інші будівельні роботи.

"Другий день після ухвали суду не припиняється будівництво…Рубають та ріжуть дерева, вивозять КамАЗами. Рух іде,  будівельні роботи тривають", – повідомила активістка.

Також З. Іванків наголошує, що на забудовника "Архібуд" чекає кримінальна відповідальність за невиконання рішення суду.

"Ухвала суду вступає в чинність одразу після оголошення. У зв’язку з тим що вони (забудовник – ред.) були повідомленні, необов’язково щоб виконавча служба вручала увалу. Після винесення рішення суду вони не мають права будуватися. Це кримінальна відповідальність.  Ми плануємо відкривати кримінальну справу. Військова прокуратура  повідомлена про те, що не виконується ухвала,  відповідно будемо діяти згідно чинного законодавства", – зазначила З. Іванків.

Нагадаємо, 20 лютого у Львові суд заборонив  проводити будівельні роботи на Довбуша, 16 поуи триває судовий процес.  Перед засіданням навпроти суду зібрався пікет проти забудови парку "Знесіння". 

Перед тим вже декілька тижнів на території майбутнього будівництва велась ви рубка дерев. 

Як відомо, що будівництво пов’язаною із народними депутатами братами Дубневичами фірмою "Архібуд" на вул. Довбуша ведеться із порушеннями  природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. 

Дивись ще:

Дізнайся: чому водії пікетують Шегині

Дізнайся: скільки додаткових місць з'явиться у львівських дитсадках

Невдалий жарт: біля залізничного вокзалу у Львові знайшли тротилову шашку

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах