Будь пильним: начальник поліції Львівщини розповів, як захистити свою квартиру від крадіжок

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
09 березня 2017 14:29

З 15 до 31 березня поліція охорони проводитиме акцію "Квартира під охорону" з метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам, повідомив 9 березня, під час прес-конференції у Львові,  начальник Управління поліції охорони у Львівській області підполковник поліції Андрій Петрик.

Акція полягає у тому, що при обладнанні помешкань охоронною сигналізацію громадянам надають 50% знижку за монтажні роботи. Своєю чергою учасникам АТО робитимуть знижку 75%.

"Злодії намагаються оминати квартири, які обладнані такими системами, тому що розуміють, якщо приїде наряд, їх можуть затримати", – наголосив Андрій Петрик.

Він зауважив, що основним способом захисту житла від злодіїв є обладнання помешкання засобами охоронної сигналізації.

"Звичайно, можна вдаватися і до інших засобів, вони також ефективні. Насамперед це надійні двері та замки…", – додав начальник Управління поліції охорони у Львівській області.

Всього, за його словами, по області функціонують 36 нарядів поліції охорони.

"Вони чергують на машинах практично цілодобово. Як тільки їм надходить виклик, у найкоротший термін – до 5 хвилин, приїжджають на місце події", – зазначив Андрій Петрик.

Окрім цього він розповів, у скільки може обійтися система сигналізації: "Обладнання системою охорони коштує від 8 до 10 тис. грн, це залежить від ціни самого пристрою.  Далі вартість оплати за квартиру складатиме від 200 грн, в залежності від її площі. Тобто, сама вартість охорони не є високою, дороговартісним –  є лише обладнання".

Водночас начальник Управління поліції охорони зазначив, що за добу в середньому вони мають 250 спрацювань засобів сигналізації. Як він наголосив, надійність охорони складає 99,9%, тому зловмисник фактично не має шансу проникнути  у помешкання.

"Вона не завжди спрацьовує через те, що хтось проникає. Але не рідко наші працівники приїжджають і бачать пошкодження замків, відірвані ролокасети…На наших об’єктах ми клеїмо спеціальні наклейки, щоб це відразу відбивало бажання у зловмисників", – сказав Андрій Петрик.

Також він розповів про кнопки термінового виклику, які, можливо, незабаром з’являться і на зупинках громадського транспорту: "Наразі ми це відпрацьовуємо це на наших об’єктах, які маємо під охороною, але надалі, можливо, будемо пропонувати робити такі кнопки на зупинках громадського транспорту…".

Замовити послуги охорони можна, зателефонувавши до Контактно-інформаційного центру поліції охорони: 099-050-22-20, 097-050-22-20, 073-050-22-20.

Дивись ще:

Прикидалася деканом: у Львові суд звільнив шахрайку, яка дурила абітурієнтів

Допоможіть знайти: у Львові вже більше місяця шукають зниклу жінку

Вирок: як покарали матір, яка вбила свою трирічну доньку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах