Прикидалася деканом: у Львові суд звільнив шахрайку, яка дурила абітурієнтів

Новина - Події - Прикидалася деканом: у Львові суд звільнив шахрайку, яка дурила абітурієнтів

Новина - Події - Прикидалася деканом: у Львові суд звільнив шахрайку, яка дурила абітурієнтів

Події
09 березня 2017 14:00

Залізничний суд Львова звільнив від покарання шахрайку, яка представилась деканом та пообіцяла посприяти у зарахуванні абітурієнтки на факультет журналістики НУ "Львівська політехніка". Вона вимагала 2 тис. доларів хабара від батьків абітурієнтки за зарахування на державну форму навчання. Таке рішення суд прийняв через закінчення строків давності.

Події розгортались ще у липні 2013. Як йдеться у вироку суду, донька з мамою приїхала до Львова з Полтави, щоб вступити на факультет журналістику у НУ ЛП. За рекомендацією знайомих вони звернулись до жінки, яка представилась деканом та пообіцяла прийняти абітурієнтку на державну форму навчання за хабар у розмірі 2 тис. доларів.

У потерпілих не було при собі 2 тис. доларів, тому шахрайка порадила мамі зателефонувати чоловікові у Полтаву, щоб той перевів кошти на її банківський рахунок у гривневому еквіваленті. Після отримання 16 300 грн шахрайка запевнила потерпілих, що абітурієнтка буде зарахована на державну форму навчання. Однак дівчину зарахували на платне навчання.

Шахрайка порадила почекати ще декілька днів, бо саме має з’явитись місце на державній формі навчання. Згодом дівчині зателефонували з приймальні університету та запропонували навчатись уже на заочній формі навчання. Дівчина розповіла про це своїм батькам.

На вимогу батьків повернути гроші, шахрайка відмовилась. Потерпілі звернулись до суду. Залізничний суд Львова визнав ОСОБУ_1 винною та у березні 2017 року засудив її до двох років позбавлення волі та зобов'язав повернути 16 300 грн. Однак, на підставі п.2 ч.1 ст. 49 ККУ та ч.5 ст. 74 ККУ суд звільнив її від покарання через закінчення строків давності.

Дивись ще: 

Три локації: яким буде Великодній ярмарок у Львові

Будь в курсі: незабаром до Львова літатиме Ryanair

Як це було: у Львові пройшов Жіночій марш

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах