Масштабно: львівська об’їзна стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

Новина - Події - Масштабно: львівська об’їзна стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

Новина - Події - Масштабно: львівська об’їзна стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

Події
14 березня 2017 15:20

Державне агентство автомобільних доріг розпочало підготовку проекту спорудження Північної об’їзної дороги Львова. Безпосередні роботи мають стартувати у 2018-му році.

Ця дорога з’єднає міжнародну трасу М-06/Е-40 Київ – Львів – Чоп із трьома міжнародними дорогами, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е-372, М-10 та М-11/Е40. Проект реалізовуватиметься за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових організацій. 

Протяжність нової ділянки автостради становитиме близько 24 км проти 45 км нинішнього Південного об’їзду. При цьому 22,5 км дороги відповідатиме І категорії з 4 смугами руху (по дві – у кожен бік) та 1,3 км – ІІ категорії, із 2 смугами руху (по 1 у кожен бік). На дорозі буде облаштовано кілька нових дворівневих розв'язок, найскладніша з яких знаходитиметься на перетині доріг М-06 та Т-14-01 зі швидкісним з'їздом у бік траси М-06, що веде через Львів до Чопа та східного в’їзду до міста.

Також у межах цього проекту буде проведено реконструкцію 5 км траси Т-14-21 від автодороги М-10 до с. Брюховичі. Ця ділянка буде реконструйована та розширена відповідно до І категорії. Відгалуження від М-06 у бік Північного обходу буде здійснено за с. Запитів.

Завдяки Північній об’їзній дорозі знизиться навантаження на Південну окружну дорогу Львова, зменшиться кількість транзитного транспорту через Львів, стане зручнішим сполучення для жителів передмість Львова, покращиться екологічна ситуація в регіоні, інформують в Укравтодорі.

Нагадаємо, представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia ("Карпатський шлях"). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України, зокрема і до Львова. 

Джерело: tvoemisto.tv. 

Дивись ще:

Картопля та яйця: що подорожчало та здешевшало на Львівщині

Не пропусти: до Львова приїхав справжній чоловічий цирк

Щоб добро не пропадало: житель Борислава на Львівщині качає нафту з власного городу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах