Луценко повідомив, у якому випадку мера Львова можуть зняти з посади

фото з сайту ДОСЬЕ WEB777

фото з сайту ДОСЬЕ WEB777

Події
15 березня 2017 09:38

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що мера Львова Андрія Садового можуть відсторонити від посади у випадку, якщо йому вручать підозру щодо службової недбалості.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи відкриття кримінального провадження стосовно посадовців Львівської міськради.

Луценко зазначив, що два тижні тому завершилася експертиза, яка встановила, що причиною пожежі на території Грибовицького сміттєвого полігону у Львові, в результаті якого загинули три людини, була службова недбалість, а не підпал.

У зв'язку з цим Луценко вважає за необхідне залучити до відповідальності міської влади Львова.

"Давайте дочекаємося висновків слідства, якщо йому (Садовому – ред..) буде вручено підозра в службовій недбалості зі смертельними випадками, то це досить серйозне звинувачення. Воно може призвести до усунення його від займаної посади і до притягнення до кримінальної відповідальності", – наголосив він.

Генпрокурор також заявив, що в даному розслідуванні немає політичної складової.

Зауважимо, що раніше мер Львова заявляв, що прокуратура готує йому підозру у вчиненні кримінального злочину, однак не уточнив, у якій справі. ZAXID.NET не вдалося отримати оперативний коментар Андрія Садового з цього приводу.

До слова, 14 березня видання Українська правда опублікувало вказівки  Адміністрації президента, в якому нардепам БПП пропонують публічно критикувати позицію Садового щодо акцій із блокування торгівлі з окупованими територіями.

Як повідомляв ZAXID.NET, 15 лютого Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України зробив остаточний висновок щодо виникнення пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Причиною вчені називають самозагоряння через недотримання технологічних умов зберігання сміття та ведення цього господарства.

Відео Телеканал ZIK

Дивись ще:

Грамоти та айпади: дві школярки на Львівщині отримали нагороди за врятування юнака від суїциду

Допоможіть знайти: на Львівщині шукають водія, що збив дитину та втік

Будь в курсі: у львівських маршрутках почалися перевірки квитків та пільговиків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах