2 мільйони: у Львові завідувачка "Ощадбанку" привласнювала кошти клієнтів

фото з сайту ptzgovorit.ru

фото з сайту ptzgovorit.ru

Події
17 березня 2017 16:19

Екс-завідувачку відділення "Ощадбанку" на вул. Медової Печери у Львові, яка впродовж шести років привласнювала кошти клієнтів банку, засудили до п'яти років ув'язнення. У вироку Личаківського райсуду вказано, що внаслідок дій завідувачки та касирки цього банку в 2008-2013 роках постраждали 36 осіб. Загальна сума коштів, які привласнила завідувачка відділення, становить близько 1,9 млн грн. Касирку, яка допомагала приховати зловживання, засудили до двох років умовно.

Правоохоронці виявили більше 200 випадків, коли працівниця банку привласнювала кошти клієнтів або ж підробляла документи, аби приховати зловживання. У кількох випадках завідувачці допомагала касирка, яка виготовляла документи, які мали підтверджувати наявність на рахунках вкладників усіх сум. При цьому, як йдеться у вироку суду, більшість жертв є літніми людьми, що при визначенні покарання суд врахував як обтяжуючу обставину.

У більшості випадків завідувачка відділення "Ощадбанку" привласнювала кошти, які клієнти хотіли покласти на депозитний рахунок. Як з'ясували правоохоронці, йдеться про суми від кількох тисяч до кількох десятків тисяч гривень. Багатьох клієнтів при цьому обдурювали впродовж кількох років, озвучуючи вигадані суми доходів з депозитів.

У кількох випадках завідувачці потрібна була допомога касирки, яка допомагала переконати клієнтів ставити кошти на фактично неіснуючий рахунок.

Сама завідувачка на суді вину визнала, пояснивши, що їй були потрібні кошти на лікування сина.

"Вона підтвердила, що заволоділа коштами вкладників банку, усі суми повністю відображені в її записах у зошитах, які вона вела по кожному вкладнику банку. Такі записи їй були потрібні, щоб знати, які кошти по вкладу чи виплаті процентів необхідно повертати вкладникам, якщо б ті відмовилися продовжувати дію договору чи розірвуть його до закінчення терміну. Пояснила, що кошти їй потрібні були не для збагачення, а для відновлення здоров'я сина", – йдеться у вироку суду.

Водночас касирка пояснила, що вирішила допомогти колезі, оскільки та кожен день розповідала про важкі сімейні обставини. Окрім того вона заявила, що ще до вироку суду виплатила вкладникам більше 260 тис. грн, а тому просить пом'якшити покарання.

Цікаво, що під час судового засідання представники "Ощадбанку" заперечили вимоги потерпілих до банку, зазначивши, що втрачені кошти їм мають виплатити обвинувачені. Однак суд зобов'язав банк повернути вкладникам кошти, а з двох екс-працівниць додатково стягнув 17,5 тис. грн як моральну шкоду клієнтам.

Оскільки обидві жінки є людьми з інвалідністю, суд врахував це як пом'якшувальну обставину. Завідувачку засудили до 5 років ув'язнення з конфіскацією всього майна, а касирку – на два роки умовно з позбавленням права працювати у фінансових установах.

Зазначимо, що коли про цю історію стало відомо , то вказувалося, що працівниці банку у такий спосіб обкрадали клієнтів ще з 1996 року. Однак вирок суду стосується подій, які сталися лише у 2008-2013 роках.

Джерело: zaxid.net.

Дивись ще:

На гарячому: СБУ затримала на Львівщині поліцейського-хабарника

Черги розвантажать: на "Рава-Руській" від сьогодні запровадили дві смуги руху

Жахлива аварія: п'ятеро львів'ян на іномарці врізались в стіну горілчаного заводу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах